RANKING. Nu kommer Uber-förarens betyg att påverka resenärernas möjlighet att få stanna på plattformen även i Sverige. Foto: Mostphotos

Uber stänger av resenärer som missköter sig

Passagerare som konsekvent får låga betyg och inte sköter sig när de använder Uber kommer att stängas av från plattformen. Det meddelar samåkningsjätten i ett pressmeddelande, enligt Breakit.

  • Publicerad 15:09, 28 nov 2019

Uber låter sedan tidigare resenärer och förare att betygsätta varandra. Förare som konsekvent får låga betyg eller inte sköter sig riskerar utifrån det att stängas av från tjänsten.

Nu kommer samma funktion att gälla även för resenärer. Även passagerare som rankas lågt på plattformen kommer att stängas av, uppger Uber i ett pressmeddelande enligt tech-sajten Breakit.

– En resa med Uber ska vara en bra upplevelse för både förare och passagerare. Förarna är en viktig del av vår verksamhet och deras fordon är deras arbetsplats. Därför inför vi nu avstängning även av passagerare som konsekvent mottar låga betyg och negativ feedback, säger Joel Järvinen, Nordenchef på Uber i pressmeddelandet, skriver Breakit.

Funktionen finns redan i USA sedan maj. Enligt planen ska den nu alltså utökas till bland annat Europa och Sverige.