UBG tog silverplats i skol-SM

Upplands-Brogymnasiums fotbollslag tog sig ända till final i Skol-SM. Efter sammanlagt fem vinstmatcher spelade de om guldet i onsdags, och blev till killarnas stora besvikelse till sist besegrade av Kungsbackas lag.

  • Publicerad 12:40, 16 mar 2017

Omkring 30-40 lag var det som ställde upp från början i skol-SM. Upplands-Brogymnasiets fotbollskillar spelade först två matcher i Stockholm och vann dem båda. Sedan vann de två matcher till mot andra lag ifrån Mellansverige. De tog sig ända till final, som de fick spela på hemmaplan. Först spelade de mot Umeå, och matchen slutade 5-1 till UBG. Men slutmatchen tog Kungsbacka hem med 4-1. En silverplats skapade inga jubel eller segergester bland Upplands-Brospelarna.

– Det är inte tillräckligt för oss. Vi var för avslappnade och vi underskattade det andra laget, säger Mojtaba Ibrahim, 19, lagkapten.

Tränar varje vecka

Kungsbacka fick in tre mål redan under de första minuterna i första halvlek.

– Det tog ner vårt självförtroende. Det känns som att vi snubblade på mållinjen, säger Mojtaba Ibrahim.

Han har varit lagkapten hela läsåret.

– Det är mycket press och ansvar att vara lagkapten. Man ska se till att alla spelar på topp och mår bra psykiskt.

Laget från Kungsbacka går på ett fotbollsgymnasium, medan laget på Upplands-Brogymnasiet tränar 1-2 gånger i veckan.

– Det är definitivt det bästa laget vi mött. De var fysiskt starka och det gick inte att komma åt dem, det var det svåraste med dem. De var värdiga vinnare. Men det är ändå en vinst att få silver i SM, säger Joakim Bengtsson, idrottslärare och lagets tränare.

Efter första halvlek stod det 4-0 till Kungsbacka, men i andra halvlek var det endast Upplands-Brolaget som satte ett mål, till publikens stora jubel. En stor del av skolan var på plats i sporthallen för att heja på sitt lag.

– De kunde inte ha gjort det bättre med tanke på förutsättningarna. Vi är besvikna, med glada över att komma tvåa i Sverige, säger Arivan Romario, lagets coach.

Byts av ofta

Upplands-Brogymnasiets fotbollslag består av 13 killar födda mellan 1997 och 2000. Endast fyra spelare är på planen samtidigt, plus en målvakt, men de byts av ofta.

– De är duktiga med bollen och passar att spela inomhus. De behöver bara lära sig mer tekniskt, säger Joakim Bengtsson.

– Och vi behöver mer samspel. Allt med fotboll är roligt, förutom att förlora. Det är bara att vinna som gäller. Men att ta silver är ändå någonting, säger Atbin Pouyandeh, 18, som spelar som vänsterback.

Framöver är det skol-DM som gäller. Upplands-Brokillarna har redan gått vidare ett steg. När nästa match blir är ännu oklart.

– Nu ska vi fortsätta träna, inte underskatta det andra laget och gå all in hela vägen, säger Mojtaba Ibrahim.

Upplands-Brogymnasiets fotbollslag:

I UBG:s fotbollslag spelar: Milad Sadeghi -99, Atbin Pouyandeh -98, Mujtaba Ibrahim -97, Asokolo Simba -00, Pascal Simba -00, Moonga Aluta Simba -00, Mahad farah -99, Milan Hussein -00, Ousman Choi -99, Wilondja Fataki -98, Dadir Hussein -98, Anthony Tikkanen -98.

UBG har gått till final förut i Skol-SM. Alla gånger har de placerat sig på en silverplats.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Leva i nuet

En artikel ur Sommar E18 Många drömmer om att färdas fram på hästryggen ut i naturen och över blomstrande ängar. På Ridkraft i Övergran kan man i sommar prova på just detta, antingen i grupp eller enskilt.måndag 18/6 11:35

Beside the Bridge vinnare i P4

Senast föll man på folkets röster. Nu var det dessa som tog Beside the Bridge till seger i musiktävlingen P4 Nästa. – Det hade vi inte riktigt förväntat oss, säger sångaren, Joel Chew.måndag 18/6 11:10

Senaste numret

Bålstabladet