Ovanlig syn. I går skådades en slaguggla i Spökparken. Foto: Johan Pontén/ Miljöförvaltningen

Udda fågelbesök i Vasastan fascinerar

I går skådades en slaguggla i Spökparken i Vasastan. "Det är definitivt ovanligt" säger Johan Pontén, presskontakt på Miljöförvaltningen som själv var på plats.

  • Publicerad 15:22, 8 mar 2018

Flera fågelskådare lockades under onsdagen till Spökparken som ligger i närheten av Observatorielunden. Där satt nämligen en slaguggla i ett träd och vilade sig.

– Jag var där i går och kollade och det är ju definitivt en ovanlig syn i Stockholm. Det var speciellt. De förekommer uppåt i landet, Man kan säga att sydgränsen går kring Västmanland-Uppsala. Den är inte vanlig där, men förekommer, säger Johan Pontén, presskontakt på Miljöförvaltningen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han konstaterar att det på den senaste tiden rört sig en del ugglor i huvudstaden.

– Det satt en berguv vid Karolinska som dök upp på ett balkongräcke på Södermalm. Och det sitter en hornuggla just nu vid Råstasjön. Det är ju ugglesäsong nu på vårvintern och kattugglan är vanligast, säger Johan Pontén.

Tittar rakt mot dig. Foto: Johan Pontén/ Miljöförvaltningen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

SL-kortet gäller inte på båtar till skärgården

Nyheter Därför ändras reglerna lagom till sommaren Sedan årsskiftet har det varit möjligt för resenärer att använda SL:s periodkort även på Waxholmsbåtarna. Men sommartid är det andra regler som gäller.tisdag 19/6 21:00