Tränar. Melvin Englundh, Ewelina Andreásson, Liban Abdigadis, Albin Wahlstrand, Lisa Jansson, Abdullah Tofighi och Elaine Lindblom driver Träningskort UF. Foto: Fredrik Gustafsson

UF-idén: Ett klippkort – fem gym

Fem lokala gym – ett kort. Sju elever på Westerlundska har startat ett UF-företag. Idén – att få Enköpingsbor att hitta det rätta gymmet för dem.

  • Publicerad 11:03, 15 nov 2019

Totalt har vi fem gym som vi samarbetar med.

När det blev dags för sju elever på Handelsprogrammet på Westerlundska gymnasiet att välja inriktning för sitt UF-företag behövde de inte fundera särskilt länge. Eleverna är själva vana att träna, nu vill de få andra Enköpingsbor att börja träna, eller bli inspirerade att fortsätta med det – via klippkortet Träningskort UF. Idén är lika simpel som smart.

– Köper man vårt träningskort får man provträna en gång på varje gym. Totalt har vi fem gym som vi samarbetar med. Ett av gymmen får man provträna två veckor på, säger eleven Albin Wahlstrand.

Vilka tänker ni behöver ett sådant här kort?

– Egentligen alla, gamla som unga, som är intresserade av träning eller som vill börja träna. Någon kanske redan tränar på ett gym och känner att de vill byta, testa något annat, säger Elaine Lindblom.

Deltar på UF-mässa

Själva affärsidén går ut på att låta gymmen marknadsföra sig, och ha chansen att locka nya medlemmar till deras anläggningar. Träningskort UF tjänar pengar på att sälja klippkorten.

UF-företaget kommer att drivas fram till slutet av våren 2020, då eleverna har i uppdrag att avveckla bolaget. Dessförinnan är företagets plan att vara med och tävla med de andra UF-företagen i Uppsala län på den stora UF-mässan som årligen arrangeras i Fyrishov i Uppsala varje vår.

Träningskort UF kommer att delta på en julmarknad den 28 november som arrangeras av Sparbanken i Enköping.

EnköpingDirekt starkare i höst

Nyheter EnköpingDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och det kommer...söndag 5/7 7:46

Sommarstängt

Nyheter Under juli månad är kontoret stängt. Vi är tillbaka den 3 augusti. Nästa tidning utkommer den 7 augusti.söndag 5/7 7:46