Uggla tar över C-klubban när Göran Eriksson slutar

Efter 21 år som ordförande för Håbo Centern klev Göran Eriksson av från förtroendeuppdraget på årsmötet förra tisdagen och Anders Uggla valdes som ny ordförande.

  • Publicerad 16:05, 7 feb 2018

Hur känns det att tillträda som ordförande?

– Det känns spännande. Det är också ett speciellt år eftersom det är valår.

Han har varit aktiv i Håbo Centern i tre år, har en bakgrund inom scoutvärlden från uppväxten i Lund och har så länge han kan minnas varit särskilt engagerad i frågor som rör klimat och miljö. Att få den nya positionen just i valår blir mycket arbete och något han ser positivt på.

Var det självklart att tacka ja?

– För mig kändes det som ett självklart ja, men det är en roll som kommer att påverka familjen, jag har fru och en tonåring som jag behövde kolla med först.

Kommer det märkas några förändringar inom partiet nu när du tar över som ordförande?

– Nej, det kommer inte att märkas så mycket. Det största är väl att jag inte har som målsättning att komma in i kommunfullmäktige utan jag ser min roll som sammanhållande för kommunpolitiken och kyrkofullmäktige.

Vad hoppas du på ska ske under 2018?

– Jag hoppas naturligtvis på framgång i valet. Jag vill också kunna lyfta fram frågor som är viktiga på lokalt plan men även har koppling till Centerpartiet på riksnivå: så som olika förutsättningar mellan stad och landsbygd.

Andra angelägna frågor för Anders Uggla är miljö och klimat.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Inbrottsvåg i Bålsta

Det svepte en liten inbrottsvåg genom Bålsta på söndagsmorgonen. Tre timmar, tre inbrott. Polisen undersöker möjligheten om brotten kan hänga ihop.måndag 21/5 11:30

Testa din första sving

Lördagen den 26 maj är det Golfens Dag. Bro-Bålsta Golfklubb hoppas på att många som aldrig testat förut ska komma förbi och göra det.fredag 18/5 12:00

Senaste numret

Bålstabladet