Uje Brandelius har huvudrollen i "Spring Uje spring", som han också har skrivit manus till och som Henrik Schyffert regisserat. Foto: Kai Martin

Ujes efterlängtade filmpremiär skjuts upp

Den 20 mars skulle egentligen det självbiografiska Bredängseposet Spring Uje spring ha haft premiär. Men som mycket annat har premiären skjutits upp.

  • Publicerad 15:28, 16 mar 2020

Bredängsbor som väntat att få se sin hemort på vita duken får ha is i magen ytterligare ett tag. På grund av corona-utbrottet skjuter nämligen filmbolaget upp premiären av Spring Uje Spring, filmatiseringen av Uje Brandelius enmansföreställning med samma namn.

I ett pressmeddelande om beslutet skriver Mattias Nohrborg på produktionsbolaget Triart:

”Vi tror inte att folk är benägna att gå på bio just nu, även om många biografer fortfarande är öppna. Vi har respekt och förståelse för detta och menar att SPRING UJE SPRING är en film som många människor vill se. Det är ett vitaminpiller, en film att bli glad och stark av. En premiär av filmen nästa fredag hade troligen inneburit mycket låga biosiffror”.

Filmen, som är regisserad av Henrik Schyffert, handlar om hur Bredängsälskaren och artisten Uje Brandelius kämpar med att få ihop livspusslet samtidigt som han får beskedet om att han fått Parkinsons sjukdom. Föreställningen som filmen baseras på är i sin tur inspirerad av Doktor kosmos-sångarens soloalbum från 2015, också den med titeln Spring Uje Spring.