Besök. Fredrik Kjos (M) välkomnade Ulf Kristersson (M) till Upplands-Bro i onsdags. Foto: Linda Lundberg

Ulf: "I kommunerna gör man saker på riktigt"

På onsdagen var Ulf Kristersson (M), Moderaternas partiledare, på besök i Upplands-Bro. Han träffade Alliansen och besökte E.ON i Bro.

  • Publicerad 15:15, 13 feb 2019

Ulf Kristersson är den första partiledaren att besöka E.ON:s nya anläggning i Bro, det kunde Lena Berglund, regionchef Nord på E.ON, konstatera. Hon började med att ge honom en introduktion till varför den nya anläggningen byggs. Därefter tog Mattias Lindblad över för att berätta om biogasanläggningen, som han är chef över. Ulf Kristersson lyssnade uppmärksamt, ställde nyfikna frågor, och väl vid anläggningens slutdestination, vid kompostprodukten, fick han vårkänslor från trädgården.

Imponerad av storleken

Kenneth Carlsson, projektchef, tog sedan vid och visade kraftvärmeanläggningen från områdets utsiktsplats. Där arbetar nära 600 personer nu med att få den klar till årsskiftet. Därefter kvarstår bara 50 anställda.

– Det är jättespännande och roligt att få komma hit. Vi pratar ju mycket om miljöpolitik nationellt och det är kul att få titta på modern miljöteknik i praktiken. Och det är imponerande att se det i dessa skalor, säger Ulf Kristersson.

Innan besöket hos E.ON träffade han den styrande Allliansen i kommunen.

– Jag är ute på en turné till kommuner där Alliansen styr. Det händer så mycket spännande ute i kommunerna.

Hur tärande har de senaste månaderna varit?

– Det har varit en trist tid för svensk politik på sistone, en strid om vem som tar vem. Då är det skönt att åka ut och göra annat i stället. I kommunerna gör man saker på riktigt, säger Ulf Kristersson.

Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande, var glad över partiledarens besök.

– Det är kul att vår partiledare uppmärksammar vad vi gör här. Det känns som att den nyfikenheten som fanns kring oss vid valet sprider sig inåt.

Under mötet på morgonen pratade de om hur Alliansen i Upplands-Bro bygger upp samhället och vilka satsningar de gör för klimat och miljö.

Skokloster hoppas på 10 000 motorvurmare

Stockholmstidningen Gasoline Magazine arrangerar en stor motorträff den 25–26 maj. Där allt ifrån gamla bilar till nya båtar kommer visas upp. Folk kommer krylla runt Skokloster Hotell i Håbo kommun...söndag 19/5 1:15

Nya torget: ”Ska blomma överallt”

”Grått och trist”, ”en riktig gråzon”, ”en stenöken”. Kungsängenborna uttrycker besvikelse över sitt nya torg, men Linda Edgren på kommunen lovar att det kommer att grönska.lördag 18/5 15:15

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt