Naturligt. Ulf Nyberg plåtar sina vinyler i Söderortsnaturen. Foto: Privat

Ulf plåtar sina vinylskivor – i naturen

Hallå där Ulf Nyberg, 42, från Johanneshov som ville hitta tillbaka till fotograferandet och tog hjälp av sin stora passion – vinylskivor. Vad är det här för något?

  • Publicerad 15:07, 1 feb 2019

– Jag är utbildad fotograf men har inte jobbat med det på ett tag. För att få tillbaka peppen att fota så började jag för ett tag sedan ta bilder på mina vinylskivor i naturen runt Årstaviken. Och peppen har jag fått tillbaka!

Varifrån kom idén att fota plattorna?

– Först hade jag en idé om göra något kreativt med min gedigna skivsamling. Det finns en hel del konton på Instagram som fotar sina favoritskivor med typ ett glas öl bredvid, och jag hade en tanke om att fota en skiva med till exempel en passande bok bredvid. Jag började med det men sedan kom jag att tänka på vilken palett av färger som finns utanför dörren. Jag började gå promenader och fick upp ögonen för naturen. Det har blivit ett sätt att lyfta blicken i vardagen.

Nu har du Instagramkontot "vinyltribute", där du lägger upp bilderna. Vad är ambitionen med det?

– Ambitionsnivån är en bild om dagen och hittills har jag lagt upp strax under 100 bilder. Och skivsamlingen ger mig material till att hålla på i ungefär sex år, men vi får se hur länge jag håller på. Det är väldigt kul att få ihop skivkonvolutet med det runtomkring och även skriva en liten text till. Och jag har fått en del glad feedback från vinylintresserade. Nu har målet att hitta nya platser i Söderort att fota på, när snön smälter.

Kontot "vinyltribute" hittar man här.

En av drygt hundra plattor som Ulf Nyberg plåtat i det fria. Foto: Vinyltribute

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Ny scen för konst och teater i Farsta

Nyheter Gamla idrottssalen i Telestaden byggs om Farsta ska få en egen konst- och teaterscen, 650 kvadratmeter stor för olika konstformer. Lokalen är en ombyggd gympasal i Telestaden.onsdag 20/2 19:30