Naturligt. Ulf Nyberg plåtar sina vinyler i Söderortsnaturen. Foto: Privat

Ulf plåtar sina vinylskivor – i naturen

Hallå där Ulf Nyberg, 42, från Johanneshov som ville hitta tillbaka till fotograferandet och tog hjälp av sin stora passion – vinylskivor. Vad är det här för något?

  • Publicerad 15:07, 1 feb 2019

– Jag är utbildad fotograf men har inte jobbat med det på ett tag. För att få tillbaka peppen att fota så började jag för ett tag sedan ta bilder på mina vinylskivor i naturen runt Årstaviken. Och peppen har jag fått tillbaka!

Varifrån kom idén att fota plattorna?

– Först hade jag en idé om göra något kreativt med min gedigna skivsamling. Det finns en hel del konton på Instagram som fotar sina favoritskivor med typ ett glas öl bredvid, och jag hade en tanke om att fota en skiva med till exempel en passande bok bredvid. Jag började med det men sedan kom jag att tänka på vilken palett av färger som finns utanför dörren. Jag började gå promenader och fick upp ögonen för naturen. Det har blivit ett sätt att lyfta blicken i vardagen.

Nu har du Instagramkontot "vinyltribute", där du lägger upp bilderna. Vad är ambitionen med det?

– Ambitionsnivån är en bild om dagen och hittills har jag lagt upp strax under 100 bilder. Och skivsamlingen ger mig material till att hålla på i ungefär sex år, men vi får se hur länge jag håller på. Det är väldigt kul att få ihop skivkonvolutet med det runtomkring och även skriva en liten text till. Och jag har fått en del glad feedback från vinylintresserade. Nu har målet att hitta nya platser i Söderort att fota på, när snön smälter.

Kontot "vinyltribute" hittar man här.

En av drygt hundra plattor som Ulf Nyberg plåtat i det fria. Foto: Vinyltribute

Tågluffa med SL i augusti

Nyheter Sommaren är inte slut! Upptäck Stockholm med minisemester på hemmaplan Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...fredag 16/8 16:44

Anna vill inspirera motvilliga till träning

Nyheter "Det handlar om att komma över det inre motståndet" Rågsvedsbon och författaren Anna Suvanna Davidsson vill med sin nya bok Stor och stark skifta synsättet på träning och våra kroppar.fredag 16/8 16:00