Arabianranta och Ulrika. Holmquist. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Ulrika red otippad häst till storseger

Den stigande stjärnjockeyn Ulrika Holmquist från Bro vann sitt största lopp någonsin i söndags, på Bro Park. – Det känns overkligt, säger hon.

  • Publicerad 09:00, 19 jun 2019

I söndags gick Super Sunday av stapeln och Jockeyklubbens 2000 Guineas var det största loppet. Ulrika Holmquist, 25, red Arabianranta, en häst som ingen riktigt trodde på.

– Han var i princip tippad sist i loppet, säger Ulrika.

Men vid upploppets början lyfte hon ut Arabianranta och tillsammans svepte de förbi alla andra. De vann med ett hästhuvud.

– Det var en otrolig lycka. Det känns väldigt stort.

Ulrika är Svensk Galopps nya affischnamn och hon beskrivs som hetast i galopp-Sverige just nu.

– Det är fantastiskt. Jag känner mig ödmjuk och hedrad över att de väljer att använda mitt namn utåt, och att jag får uppmärksamhet i press. Jag tar till vara på chanserna jag får just nu, säger Ulrika.

Ska representera Sverige

Nästa stora tävlingsdag blir den 30 juni på Bro Park, då det är Women Jockey’s World Cup. Ulrika ska representera Sverige bland tio olika länder, tillsammans med förra årets vinnare av Jockeyklubbens 2000 Guineas.

– Det ska bli jätteroligt. Jag visste inte om det själv förrän i söndags. Eftersom det har gått så bra för mig så togs jag med som ett wildcard.

Ulrika känner sig tacksam över att hon får rida så fina hästar från Annika Sjökvist stall, och hon hoppas att framgången kommer att hålla i sig.

– Det känns för bra för att vara sant nästan, säger hon.

Sommarstängt

Under juli månad är kontoret stängt. Vi är tillbaka den 3 augusti. Nästa tidning utkommer den 7 augusti.söndag 5/7 7:46

Bålsta/Upplands-BroDirekt starkare i höst

Bålsta/Upplands-BroDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och...fredag 3/7 9:32

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt