Eleverna på Ulvsättraskolan har pysslat tillsammans och sålt sina verk under skolans luciafirande. Alla pengarna går till Musikhjälpens insamling. Bilden är en genrebild. Foto: Mikael Andersson

Ulvsättraskolan skramlar till Musikhjälpen

Även i år är eleverna på Ulvsättraskolan i Kallhäll med och samlar pengar till Musikhjälpen. Och alla som vill kan vara med och bidra till insamlingen.

  • Publicerad 11:40, 12 dec 2018

Eleverna säljer ljus som de själva pyntat och armband som de gjort. Foto: Ann-Christin Sjölander

För tredje året i rad skramlar Ulvsättraskolan i Kallhäll pengar till Musikhjälpen, där årets tema är "Alla har rätt att funka olika".

På Ulvsättraskolan är det framför allt eleverna i årskurs tre som på lektioner och fritids har jobbat med att pynta ljus och göra armband som de sålt under skolans luciafirande. Flera klasser har också samlat pantburkar.

– Det finns en glädje och ett engagemang i att vi tillsammans bidrar och gör någonting schysst, säger Ann-Christin Sjölander, lärare på Ulvsättraskolan och en av de som ansvarar för insamlingen.

Musikhjälpen pågår till 16 december och tills dess går det att bidra till skolans insamling, som finns här. I skrivande stund har 29 givare skramlat ihop 10 106 kronor.

Musikhjälpen arrangeras av Sveriges Radio en vecka i december varje år, och syftet är att samla in pengar till välgörenhet.

Stockholm Direkt