Pass. Polisen i Bålsta inför tidsbokning för den som vill förnya sitt pass. Foto: Mostphotos

"Undvika stora toppar" – tidbokning för pass

De senaste somrarna har folk från hela Stockholmsområdet flockats till polisstationerna i Bålsta och Enköping för att ansöka om nytt pass, med långa köer som följd. Nu är det slut med det.

  • Publicerad 13:14, 3 jan 2018

Från och med den 15 januari införs tidbokning på polisstationer i Enköping, Bålsta och Uppsala om man vill ansöka om pass eller Id-kort.

– Besöket kommer gå mycket snabbare framöver eftersom man har sin bokade tid. Med tidbokning kan vi dessutom planera personalen efter hur tiderna ligger, flödet blir mer jämnt fördelat under arbetsdagen och man kan undvika de stora topparna, berättar Susanne Ljungvik, som ansvarar för införandet av tidbokning i regionen.

För att boka en tid för förnyat pass eller ID-kort går man in på polisens hemsida och klickar sig fram till deras webbokningstjänst.

Tidsbokningen gäller på polisstationer i Uppsala, Bålsta och Enköping.

Fram till och med den 15 januari gäller drop in.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19