Etta, Foto: Claudio Britos

Ung filmskapare gräver i barndomens mörker

Jens Roger Fernando Pulle minns sin barndom som ett mörker. Från att ha fått cancer som 8-åring till att ha blivit mobbad. I dag gör han film om förortens vägval. Här berättar han själv:

  • Publicerad 15:23, 27 apr 2020

Det behövs ärligare berättelser. Berättelser som kommer från människor som kan förstå känslorna som måste förmedlas.

"Idag har jag inte så många måsten i livet. Det är nu jag kan berätta om det jag upplever och ser i min vardag. Alltifrån orättvisor till våldet i orten. Jag vet att jag i framtiden kommer tänka till en extra gång när jag pratar med någon som inte har det så bra. Eftersom jag har själv känt mig nere och varit med om saker som inte varit så fina. Jag kommer kunna känna mer respekt och empati.

När jag var åtta år var jag sjuk i cancer. Jag satt en period i rullstol och minns alla mediciner jag var tvungen att ta innan jag blev frisk. Och när jag gick på lågstadiet blev jag mobbad. Idag känner jag mig mycket starkare och känner att jag måste fortsätta göra det jag gör. Tre grabbar ute en kväll och Mörka liv är två kortfilmer som jag skrivit manus och regisserat tillsammans med min vän och filmare Ayman Ahmed. Det handlar om livet i förorten. Frågor om existens till att umgänget kan påverka dina val i livet. Vi har många vägval här i orten och det är det jag vill visa i kortfilmerna.

Om jag inte hade varit uppväxt här i Norra B hade jag nog gjort skräck eller komedifilmer.

Foto: Claudio Britos

Om jag inte hade varit uppväxt här i Norra B hade jag nog gjort skräck eller komedifilmer, för då hade min vardag kanske inte sett ut som den gör i dag.

Det behövs ärligare berättelser. Berättelser som kommer från människor som kan förstå känslorna som måste förmedlas. Och jag tror att många av filmerna och musiken som produceras i dag inte speglar den riktiga berättelsen. Jag vet att jag kommer fortsätta berätta om orättvisor och min vardag tills jag klättrar uppåt och får andra uppdrag från större bolag. Då kan jag anpassa mig lite.

Allting jag har varit med om har gjort mig till den kreativa personen jag är i dag. Jag vill bara fortsätta sprida och skapa glädje."

Jens Roger Fernando Pulle

Ålder: 17

Bor: Hallunda

Favoritfilm just nu: Yomeddine av Abu Bakr Shawky

Favoritskådespelare: Samuel L Jackson
 

Visa merVisa mindre

Se Jens filmer:

På Youtube-kanalen "En kärlek Botkyrka" finns Jens Roger Fernando Pulles två filmer ur projektet "Ortens verklighet". Projektet, som pågick 2017–2019, är ett samarbete mellan En kärlek Botkyrka, Unga Klara och Botkyrka kommun. Projektet fick stöd genom det statliga Kulturrådets projekt Kreativa platser.

Visa merVisa mindre