Söks. Polisen har genomfört dörrknackning och teknisk undersökning under natten. Foto: Mostphotos

Ung kvinna misstänks ha våldtagits i skogsparti i Södra Stockholm

En ung kvinna misstänks ha våldtagits utomhus i Hökarängen i går kväll. Enligt polisen ska händelsen ha inträffat i ett mindre skogsområde och en sökinsats pågår just nu i jakt på en gärningsman.

  • Publicerad 09:37, 10 okt 2018

Strax före klockan 22 i går kväll larmade en ung kvinna polisen om att hon utsatts för en våldtäkt i ett mindre skogsområde i Hökarängen. Enligt polisen har en plats i området spärrats av och tekniker har under natten och morgonen arbetat i området.

Ingen misstänkt gärningsman har ännu gripits. Men dörrknackning har hållits och en sökinsats pågår.

Fördes till sjukhus

Polisen vill inte uppge ålder på kvinnan, annat än att hon är ”ung”. Hon ska själv ha tagit sig från den utpekade brottsplatsen till en bostad och slagit larm. Enligt polisen ska hon inte ha skadats fysiskt.

– Jag vet inte hur hon mår just nu. Hon har varit på sjukhuset och genomgått den sedvanliga undersökning som alltid sker i dessa fall. Men vad jag vet så har hon lämnat, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Polisen vill inte kommentera ärendet vidare annat än att det pågår en förundersökning gällande våldtäkt.

– Utredningen fortgår givetvis och vi har hållit förhör. Mer än så är ingenting vi vill delge i nuläget, säger Eva Nilsson.

Så sent som den 25 september tidigare i år utsattes en kvinna för en överfallsvåldtäkt i Östberga. Gärningsmannen är fortfarande på fri fot och polisen har gått ut med en övervakningsbild på den trolige förövaren i hopp om ledtrådar.

Polisen vill i nuläget inte kommentera om de utreder eventuella samband mellan de två händelserna.

Misstänkt våldtäkt och rån i Söderort

Då öppnar Stockholms utomhusbassänger 2019

Nyheter LISTA: Första badet utomhus slog upp portarna idag - här är alla pooler Snart är det fritt fram att plaska på fler ställen i Stockholm.måndag 20/5 19:00

Årstaskolans jobb med elever i riskzon sprids

Nyheter Tre skolor i Söderort hakar på Årstaskolans sätt att arbeta med elever som riskerar att hamna snett, utökas. I höst kopplas ytterligare tre skolor på samarbetet.måndag 20/5 16:31