Flera personer larmade på tisdagskvällen polisen efter att ha hört smällar som uppfattats som skott. Foto: Sacharias Källdén

Ung man död efter skjutning i Hjulsta

Igår kväll larmades polisen till Hjulsta efter att flera personer hört smällar som uppfattats som skott. På plats påträffades en skottskadad ung man som fördes till sjukhus, och under natten avled han av sina skador.

  • Publicerad 09:18, 18 mar 2020

Vid 21-tiden under tisdagskvällen larmade flera personer räddningstjänsten efter att ha hört smällar som uppfattats som skott i Hjulsta. På plats påträffades en skottskadad person som fördes till sjukhus, skriver polisen på sin hemsida.

Initialt inleddes en förundersökning om försök till mord. Men under natten avled den skadade, en ung man i 18-årsåldern, av sina skador och brottsrubriceringen ändrades till mord. Anhöriga är underrättade.

Flertalet patruller var kvar i området och kontrollerade både personer och fordon efter händelsen. Sex personer frihetsberövades och har förhörts. Fem av dessa har under natten anhållits av åklagare, uppger polisen på sin hemsida.

Utökar närvaron

Avspärrningarna runt brottsplatsen är hävda, men på onsdagen och torsdagen kommer det vara en utökad närvaro av polis i Hjulsta och vissa omkringliggande områden. Detta för att besvara frågor från de som bor och vistas i områdena.

Om man gjort iakttagelser som man tror kan vara intressanta för polisen, kan man lämna dessa till de poliser man möter. Polisen kommer också att knacka dörr under dagen för att höra om det finns personer som har upplysningar att lämna till den pågående brottsutredningen.

Stockholm Direkt