En ung man har avlidit efter en skottlossning i Rinkeby på torsdagskvällen. Foto: Direktpress

Ung man död efter skjutning i Rinkeby

En ung man har avlidit efter att ha blivit skjuten i Rinkeby på torsdagskvällen. Polisen är under fredagen på plats vid brottsplatsen och genomför ett omfattande utredningsarbete. Vid 10-tiden på fredagen hade ännu ingen misstänkt gripits för dådet.

  • Publicerad 10:47, 14 aug 2020

Klockan 18:08 på torsdagskvällen fick polisen ett larm om att en person i Rinkeby hade skottskadats utomhus. Väl på plats påträffades en svårt skadad man, som fick vård på direkt på platsen.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans, och senare under kvällen kom uppgifter om att han avlidit till följd av sina skador. Anhöriga är underrättade.

– Det är en man i 20-25-årsåldern som mist livet. Vi har inlett en förundersökning om mord, säger Per Fahlström, presstalesperson hos polisen.

Dörrknackning i området

Polisen höll under kvällen och natten ett stort antal förhör, och kommer fortsätta med det under fredagen. En teknisk undersökning har genomförts. Vittnen ska ha sett personer som lämnat platsen på en motorcykel.

– Det är ett omfattande utredningsarbete som pågår just nu. Vi kommer fortsätta hålla förhör och knacka dörr för att se om någon sett eller hört något. Vi kommer även titta på andra saker, som eventuella övervakningskameror i området, säger Per Fahlström.

Extra resurser på plats

Polisen är under fredagen på plats i Rinkeby med extra resurser, som en trygghetsskapande åtgärd.

– Det är för att folk ska känna sig säkra efter en sådan här händelse, och för att få kontakt med människor som kan ha sett något, säger Per Fahlström.

Huruvida skjutningen kan kopplingar till de gängrelaterade konflikter som pågått i Järva under de senaste åren vill han inte kommentera.

– Vi utreder mordet förutsättningslöst, men tittar så klart alltid på om det kan finnas något samband med pågående konflikter. Mer än så vill jag inte säga i nuläget, säger Per Fahlström.