Foto: Mostphotos

Ung man lurade äldre kvinna – stal kontanter

Visst undrar vi hur stolt han känner sig, den unge man som låtsades vilja hjälpa en 90-årig kvinna, men i stället tog hennes pengar? Noterbart också: Av åtta brott som anmäldes under fredagen och lördagen i Enköping begicks hälften på Lillsidan, fyra av åtta.

  • Publicerad 10:07, 4 aug 2018

Fredag ca 21:00

Åsenstugan i Enköping

Narkotikabrott. Sedan två Enköpingsbor i 30-årsåldern i en personbil vid Åsenstugan kontrollerats blev de misstänkta för narkotikabrott. De båda männen var positiva på snabbtestet, men släpptes efter förhör.

Lördag ca 02:45

Åkersberg, Golfbanan

Narkotikabrott. Många som begår drogbrott försöker hålla det hemligt. Andra gör allt för att bli avslöjade. Som den man i 25-årsåldern som med bil körde in på golfbanan och stannade där.

Vittnen tillkallade polis som hittade misstänkt narkotiskt preparat i bilen. Mannen var även positiv på snabbtestet. Han släpptes efter förhör.

Fredag ca 12:00

Centrala Enköping

Stöld/åldringsbrott. Den unge mannen verkade så snäll. Han erbjöd en kvinna i 90-årsåldern att han skulle bära upp de varor hon nyss köpt till hennes lägenhet. Han bar även upp hennes handväska.

Men då mannen gått därifrån upptäckte hon att hennes plånbok var borta. Polis larmades och de hittade plånboken i trapphuset. De kontanter kvinnan hade haft i plånboken var då borta.

Fredag ca 2100

Lillsidan

Narkotikabrott. Polisen hade haft sina misstankar riktade åt ett visst håll och gjorde efter spaning ett tillslag på fredagskvällen mot en lägenhet på Lillsidan.

Där fanns två män och där fanns det som rutimässigt kallas "misstänkt narkotiskt preparat".

Båda männen var positiva på snabbtestet och båda är nu misstänkta för narkotikabrott. De släpptes efter förhör.

Fredag ca 23:50

Centrum

Narkotikabrott. Då en man i 20-årsåldern fick göra ett snabbtest för narkotikabruk i centrala Enköping strax före midnatt gav det positivt utslag. Han är därför misstänkt för narkotikabrott. Släpptes efter förhör.

Lördag ca 01:30

Lillsidan

Skadegörelse på bil. Någon gjorde under natten mellan fredag och lördag, sannolikt vid halvtvå-tiden, åverkan på en bil parkerad i anslutning till Kattuggglegränd genom att med ett vasst föremål skära sönder ett av bilens däck.

Lördag ca 00:10

Lillsidan

Skadegörelse. Okänd har krossat en entreruta till en ytterdörr på Stenfalksgränd.

Fredag ca 20:30

Lillsidan

Smitning trafikolycka. Då en moped med två personer på körde omkull på Lillsidan ringde vittne och larmade om olyckan. Föraren smet med mopeden och lämnade sin passagerare kvar, skadad. Passageraren togs i ambulans till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Den icke namngivna föraren är misstänkt för smitning från trafikolycka.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Polisen om knarket: "Vi jobbar effektivt"

Nyheter Enköping har fler anmälda narkotikabrott än andra kommuner. Det innebär inte att det finns mer knark här, enligt Lars Jansson, lokalpolisområdeschef. – Det beror på att vi är mer effektiva, säger han.fredag 19/10 15:10

Dator och guld stals vid inbrott

Nyheter Inbrott i fritidshus i Fjärdhundra.fredag 19/10 10:56