Rånförsök. En 18-årig person blev utsatt för rånförsök och misshandel på torsdagkvällen. Foto: Mostphotos

Ung person misshandlad vid rånförsök i Danderyd

Igår kväll, torsdag, fick polisen larm om att någon skadat och försökt råna en person i 18-årsåldern i en gångtunnel vid Danderyds sjukhus.

  • Publicerad 09:52, 23 aug 2019

Händelsen ska ha inträffat runt 18.45 på torsdagen, men polisen larmades inte förrän 23.13.

Enligt polisen ska målsägande, som var i 18-årsåldern, ha varit på väg hem när denne blivit tillsagd att ge över mobiltelefonen.

– Sedan blev målsägande utsatt för knuffar och hamnade på marken. Det framgår inte vad som hände sen. Men personen cyklar hem efteråt och har lättare skador och ett skärsår i handen. Inget behov av akutsjukvård behövdes, säger Alexander Antonian, kommunpolis i Danderyd.

Polisen har inte gripit någon men jobbar vidare med att utreda händelsen som rubriceras som försök till rån samt misshandel.

Ser över likheter med andra rån

Enligt kommunpolisen ska man titta på om det finns några likheter med de andra rånen som ägt rum i Danderyd den senaste tiden.

– Det har varit ett par rån i Mörby och vi måste givetvis försöka få tag i gärningsmannen.Vi tittar på om det finns likheter och arbetar bland annat med inhämtning av film och vittnesuppgifter. Om allmänheten har iakkttagelser är vi mycket tacksamma om de hör av sig, säger Alexander Antonian.

Pojke rånad med kniv i Mörby centrum

Behöver folk vara oroliga i Danderyd?

– Nej, absolut inte. Det här är enstaka händelser och tack och lov sker det inte dagligen. Folk bör inte vara oroliga, men det är bra att vara observant. Försöka att inte gå själv och tala om var du befinner dig om du är på väg hem själv.

Studenter i Täby först ut att sortera av matavfall

Nyheter "Felsortering är den största utmaningen" Studentbostäderna "Freja” vid Gärdesvägen i Täby blir först ut av Stockholms studentbostäder att börja med matavfallsinsamling.onsdag 29/1 17:26

SL:s bruk av kroppskameror anmäls

Nyheter Kontrollanter kan ha brutit mot GDPR En man har anmält bruket av kroppskameror i SL-trafiken till Datainspektionen. Enligt anmälan har kameror använts för att hota passagerare.onsdag 29/1 11:30
Stockholm Direkt