Av Bredäng för Bredäng. På lördag den 1 september arrangerar ungdomarna i Ung Arena Bredängsdagen. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Unga bjuder in till Bredängs dag

Loppis, hoppborgar, kafé, stand up och mycket mer. Nästa lördag arrangeras Bredängsdagen av ungdomsföreningen Ung Arena. ”Vi vill att hela Bredäng ska lära känna varandra”, säger Robin Aygun, projektledare.

  • Publicerad 16:00, 23 aug 2018

I mer än tre månader har killarna och tjejerna i föreningen Ung Arena planerat. Och snart är det dags – den 1 september är det Bredängsdagen.

– Det är en årlig tradition som vi håller på och skapar. En dag av Bredäng, för Bredäng. Där alla Bredängsbor kan ha roligt tillsammans och lära känna varandra, säger Robin Aygun, projektledare i Ung Arena, och fortsätter:

– Det är ju många som pratar om att det är otryggare i Bredäng nu, att det inte är samma gemenskap som förr. Men det tror vi kan ändras om vi som bor här lär känna varandra bättre.

Hela Bredängsdagen håller på mellan klockan 11.00 och 18.00. Fram till klockan 16.00 är det festival.

– Då är fokus på barnfamiljer och pensionärer. Det kommer finnas kafé och tipsrunda, en loppis, massa hoppborgar och gladiatorspel. FC Södra Sidan hjälper till och fixar spontanfotboll och basket och så kommer vi ha en scen och ljudtekniker på plats, säger Robin Aygun.

Efter klockan 16.00 är det dags för stand up-fest. Bland annat uppträder komikern Ahmed Berhan, känd från bland annat Tankesmedjan i P3 och Raw comedy club, tillsammans med vänner och Amir Halim, från humorduon Språk för alla.

Vad händer om det blir dåligt väder?

– Då bli jag ledsen. Men det är inte så mycket att göra åt, vi kommer hitta sätt att lösa det, det är jag säker på, säger Robin Aygun.

Bredängsdagen 2018

När? Lördag, 1 september, klockan 12-18.

Var? Parkleken Trissan.

Vad händer? Hoppborg, fotbollsturnering, grillning och stand up med bland andra Ahmed Berhan och Amir Halim.

Kostar? Gratis.

Vill du boka loppisbord? Kontakta projektledare Robin Aygun på 070-716 08 26.

Arrangörer? Ung Arena.