Ceremoni. 27 ungdomar diplomerades efter intensiv utbildning. Foto: Fryshuset

Unga diplomerades för juniorutbildning

En ny kull ungdomar diplomerades i hopp, inkludering och trygghet. Fryshusets verksamhet H.I.T. är ett projekt med syftet att få unga att upptäcka och utveckla sina drivkrafter.

  • Publicerad 14:19, 2 nov 2018

19 ungdomar var närvarande, men 27 stycken diplomerades torsdagen den 25 oktober.

– Vi hade många deltagare i år, även tjejer, vilket är roligt att se. Det krävs hög närvaro och stort engagemang för att diplomeras. Våra unga var stolta, säger Linda Hultberg, verksamhetssamordnare på Fryshuset.

Upplands-Bros kommundirektör Maria Johansson och kommunstyrelsens nye ordförande Fredrik Kjos (M) var där och höll tal. Representanter från polisen och brandkåren var också där, och ICA sponsrade med fika.

Ett partnerskap

Ungdomarna som tog emot diplom är mellan 13 och 20 år och har genomgått en tre månader lång juniorutbildning. Utbildningen är en del i Fryshusets och Upplands-Bro kommuns partnerskap och den har genomförts med kommunens verksamheter, polisen och brandkåren.

Juniorerna har lärt sig första hjälpen, livräddning, brandsläckning och konflikthantering. De har även fördjupat sig i frågor om jämställdhet, konsekvenstänkande, lag och rätt, samarbete och feedback.

– Nu kommer vi att hålla kontakt med de här ungdomarna och lyssna på vad de vill göra. Några av dem anordnar fritidsaktiviteter för andra unga nu på höstlovet. Vi vill ge unga verktyg för att skapa bra saker för andra unga och växa som positiva förebilder, säger Linda Hultberg.

Hon lyfter att till exempel hjärt- och lungräddning och brandsläckning är något man behöver kunna och kan ha nytta av hela livet. Dessutom är utbildningen bra för ungdomarna att skriva på CV:t.

H.I.T.

Årets ungdomar var den andra kullen att diplomeras.

Förra året genomfördes juniorutbildningen för första gången, och till nästa år planeras en ny.

Håll i mobiltelefonerna!

En våg av mobiltelefonstölder tycks gå genom området. Under måndagen skedde tre liknande fall. – Vi undersöker möjligheten att stölderna kan ha ett samband, säger Åsa Bergfors på polisen.tisdag 2/6 10:23

De öppnar – mitt i krisen

"Bålstaborna verkar må rätt bra" Två veckor innan coronakrisen skrev de på hyresavtalet. Nu öppnar bröderna C-H och CG Forsbeck sitt nya burgarställe i Håbo.måndag 1/6 15:41

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt