Lukas Andersson och Alva Rytterbro, två unga entreprenörer från Enköping som kan vinna priset som Årets UF-företagare.

Unga entreprenörer vill sätta Enköping på kartan

Enköpings företagarframtid ser ljus ut. 18-åringarna Alva Rytterbro och Lukas Andersson är båda nominerade till priset som Årets UF-företagare. – Det vore väldigt kul om någon från Enköping kunde vinna, säger Lukas.

  • Publicerad 17:00, 24 apr 2017

2015 instiftade webföretaget Wasabi Web tillsammans med Ung Företagsamhet i Uppsala stipendiet Årets UF-företagare som ska hylla och främja entreprenörskapet bland unga. För första gången har Enköping representanter bland finalisterna. Och inte bara en, utan två.

– Det är mitt andra år som UF-företagare. Det startade förra året, men då sökte jag inte stipendiet. Mitt företags har jag startat tillsammans med två andra tjejer, Sofia och Sara. Vi driver en rekryteringssida som heter Jobdoor som annonserar om lediga jobb som riktar sig till ungdomar. säger Alva Rytterbro.

– Jag driver ett filmproduktionsbolag som nischar mot sociala medier. Vi ungdomar är ju uppvuxna med sociala medier och vet hur man får likes. Vi har bland jobbat mot Elite Hotel när de hade sin öppning i Uppsala, berättar Lukas Andersson.

De båda 18-åringarna går Westerlundska Gymnasiet och drömmer stort om framtiden.

– jag vill ju bli företagare. Det är min stora dröm, Jag vill komma på en produkt som varenda individ i världen behöver och som kan säljas till ett rimligt pris, säger Alva.

– Jag vill jobba med film och jag älskar entreprenörskap, säger Lukas.

Duon konkurrerar med åtta andra tävlande. Den 1 maj avgörs det vilka som blir finalister och den 11 maj koras vinnaren. Fram till på fredag kan den som vill rösta på sin favorit.

– Jag tror att det är väldigt duktiga ungdomar i den här tävlingen, men jag tror att både jag och Alva har en väldigt bra chans att ta oss vidare, säger Lukas.

Priset till Årets UF-företagare ett stort mentorskap samt 50 000 kronor i aktiekapital för att starta upp sitt företag inom fem år.

Priset delas ut den 11 maj.