Återvinnare. No garbage UF drivs av William Agnepil, Joel Lundgren, Alexander Zajec och Hampus Eriksson. Foto: Privat

Unga företagare från Tullinge tävlar i SM

En mans skräp, en annan mans skatt. För UF-företaget NoGarbageUF stämmer det mer än väl, när de åker runt i Botkyrka och slänger folks skräp. Nu väntar ett SM i ung företagsamhet för de fyra killarna som driver företaget.

  • Publicerad 11:52, 9 mar 2020

Hallå där Joel Lundgren från NoGarbageUF, UF-företaget som hjälper Botkyrkabor genom att slänga deras skräp på tippen. Nu ska ni tävla i SM i ung företagsamhet, efter att ha kvalat genom UF-mässan i Stockholm.

Grattis till SM-platsen! Men för de som inte redan vet, vilka är ni?

– Vi är ett UF-företag som jag och mina tre polare från klassen har genom skolan. Där hjälper vi folk som behöver bli av med sitt skräp. Men om det är saker i fint skick, återvinner vi det till Röda korset.

Hur kom ni på idén?

– Vi spånade och funderade på om vi skulle starta ett klädmärke. En ganska enkel tanke, som fick bakslag av vår lärare som sa att det inte var hållbart för miljön. Istället kom vi på idén att ha en ihopvikbar vattenflaska, men även den fick vi bakslag för. Sen dök en idé upp i huvudet om att hjälpa folk att hämta skräp.

Och det var så det hela började?

– Ja. Vi hade sett appen TipTap, men vi tänkte att vi gör det på vårt egna sätt och skapar en egen kundkrets. Då upptäckte vi hur stort behovet är och många anlitade oss.

Hur har det gått?

– Det har gått bra! Vi har haft motgångar då och då, när vi fått en kund på ena sidan stan samtidigt som en annan från andra sidan stan hört av sig. Då får man möta kunden och istället erbjuda en annan tid. Annars tycker vi att det har flutit på bra. Det driver oss ännu mer när vi får bra respons, och det får oss att satsa ännu hårdare nu när det är SM.

Kommer ni ta hem det här?

– Klart vi kommer vinna!