Foto: Mostphotos

"Unga män" kastar grus mot åkande bilar

Det hände på natten mot fredag och natten mot lördag: Sten- och gruskastning mot en till synes utvald bil/bilförare. Båda gångerna har det skett vid midnatt, båda gångerna i trakterna kring vägen ner mot Dollar Store på Myranområdet.

  • Publicerad 13:32, 22 jun 2019

Natten fredag/lördag (anmäls kl 06:55)

Rombergsgatan

Bråk i bostad. En man är misstänkt för att ha slagit en kvinna ett okänt antal gånger. De är båda i medelåldern. Inget är känt om följderna av slagen mer än att kvinnan fått smärta av slagen.

Lördag ca 00.40

Torstuna (Fjärdhundra)

Rattfylleri. En man i 30-årsåldern som körde en personbil i Tortuna under midsommarnatten är misstänkt för rattfylleri sedan polis stoppat bilen för kontroll av föraren.

Fredag ca 00.00

Malmagatan

Skadegörelse på bil. De brukar kallas ”unga män”, de där grupperna av svårdefinierbar ålder som samlas i ett gathörn. En sådan ”ung man” är misstänkt för skadegörelse på bil efter ett tilltag under midsommarnattskvällen som kunde slutat värre.

Den ”unge mannen” misstänks ha kastat grus mot en bil som svängde in där de stod vid Malmavägen. Eventuellt kastade även fler grus mot bilen.

Det blev skador i framrutan samt lackskador på bilen.

Signalement på den yngre man som enligt uppgift kastade gruset finns.

Polis har också kontrollerat ett antal unga män som var på platsen, det är dock oklart för tillfället om dessa unga män har något med händelsen att göra.

Torsdag ca 00.00

Traktorgatan

Skadegörelse på bil. Okej, läste ni förra notisen. Detta är alltså en ny och handlar om en annan natt och en annan plats.

Men annars är mycket sig likt. Ett antal unga män - yep, här med. De attackerar en personbil - likadant båda kvällar. Sten och grus kastas mot bilen så det blir skador i lacken.

Skillnaden dock är att den här kvällen fanns de unga männen på båda sidor om bilen.

Denna notis slutar likadant som den förra: Polis har också kontrollerat ett antal unga män som var på platsen, det är dock oklart för tillfället om dessa unga män har något med händelsen att göra.

Natt mot fredag (anmäls på fm).

Bergsgatan

Skadegörelse på bil. Under midsommarnatten fick en bilägare på Bergsgatan en ruta på en parkerad bil sönderslagen.

Fredag kl 13:30

Romgatan

Narkotikabrott innehav. En man och en kvinna är misstänkta för innehav av narkotika. Strax efter lunchtid på fredagen tog polis en påse med vitt pulver i beslag från de båda.

BLÅLJUS: Hotellgäst fick bil sabbad, rattfyllo drog runt i Fjärdhundra och mindre brand i simhallsbygget

Nyheter Trots allt – löningshelg, studentfirande – blev det en relativt lugn helg i Enköping.måndag 1/6 10:26

”Det känns fantastiskt”

Nyheter Många har hört och sett honom spela. Men inte på det här viset. Nu solodebuterar Ulf Paulsson under artistnamnet AceGod. – Det här var något jag behövde göra, säger han.måndag 1/6 8:48