PROJEKT. Ungdomarna har arbetat med äldre och nyanlända. Foto: Privat

Unga med Europaperspektiv

I samband med Europadagen den 9 maj arrangerade Solna Ungdomscafé spridningseventet av det EU-finansierade ungdomsprojektet People, places, partnership.

  • Publicerad 17:04, 16 maj 2018

De nio ungdomar som har deltagit i projektet under 1,5 års tid berättade om sina erfarenheter av att arbeta med samhällsbaserat socialt företagande i ett internationellt perspektiv.

Ungdomarna har bland anordnat aktiviteter för unga, nyanlända och seniorer i samarbete med Gunnarbos seniorträff. Aktiviteterna har syftat till ökad integration och gemenskap. Bland annat har ungdomarna och de äldre spelat tv-spel tillsammans.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

100 nya lägenheter i Råsunda

Nyheter Stort byggprojekt ska påbörjas i Solna Byggbolaget Serneke har i dagarna skrivit avtal med Wåhlin Fastigheter om projektet Bellona i Råsunda. I den stora entreprenaden ingår 100 nya lägenheter och 70 befintliga som ska renoveras.fredag 15/2 13:02

Namninsamling för att rädda Bergshamraskolan

Nyheter "Det är viktigt med en lokal skola" Bergshamraskolans högstadium ska läggas ner. Men varken elever eller föräldrar tänker ge sig så lätt. Nu har de startat en namninsamling för att rädda högstadiet.fredag 15/2 13:01