Foto: Mostphotos

Unga och barn i attack mot 90-årings bostad

Blåljus från senaste dygnet: Tisdag kväll ägnar sig unga åt att kasta sönder fönster för en äldre dam i Enköping. Onsdag morgon kör en Eskilstunabo bil så dåligt på riksväg 55 att han tas till förhör hos polisen.

  • Publicerad 10:00, 7 aug 2019

Damen är 90 år och bor på Fagerskogsvägen.

Hon fick sin tisdagskväll förstörd av ett antal unga personer – hon har själv beskrivit dem som "barn och ungdomar" – som kastade sten mot damens fönster och slog med redskap på ytterdörren.

Polisen larmades och kom dit vid 18.45 på tisdagskvällen. Då hade tre eller fyra unga varit där och kastat saker på fönster. Ingen fanns dock kvar när polis kom.

En timme senare var det dags igen. De unga var tillbaka utanför bostaden. Nu var de fler, 8-10 personer.

Och nu kastades sten så att fönster gick sönder, både till ett förråd och i köket.

Då polis kom fram hade barnen/ungdomarna lämnat platsen. Inga misstänkte finns för dåden.

Riktigt dålig bilförare

Märsön, onsdag morgon, klockan är 06.30. På riksväg 55 uppstår köer då en bilist på väg mot Enköping emellanåt kör i 40 km/tim, ibland i 100, ibland till höger i körfältet, ibland till vänster, vinglar fram och verkar inte ha riktig kontroll över fordonet.

En ledig polis observerar och larmar.

I Enköping stoppas bilisten av polis.

Mannen som kör, en 40-årig Eskilstunabo, är nykter och drogfri. Däremot har han inget körkort. Det utländska körkort han visar upp tror polisen är förfalskat.

Den särdeles dålige bilföraren tas med till förhör och släpps senare. Han är misstänkt för grov olovlig körning samt urkundsförfalskning.

Kristen körsång ska klinga i Vårfrukyrkan

Nyheter Den 6 januari är det trettondagen. Det firar Vårfrukyrkokören med en konsert.måndag 16/12 13:30

Aggressiv knivman på härbärge

Nyheter En besökare hotade boende och personal på RIA Hela Människans härbärge på Kryddgårdsgatan på söndagens morgon. Övrigt blåljus: Stulen grävmaskin och bil i mitträcke.måndag 16/12 10:43