Engagerad. Victoria Escobar är ny projektledare för 127:s röster räknas, som är med och arrangerar diskussionerna under Skärholmsdagen. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Ungas engagemang i fokus på Skärholmsdagen

Varför är det så få ungdomar som engagerar sig i föreningar? Och hur kan det lösas? Det är några av ämnena som ska diskuteras under Skärholmsdagen.

  • Publicerad 13:27, 5 sep 2017

– Vi vill främst ge plats åt ungdomarna och få fram deras perspektiv på den här problematiken, säger Victoria Escobar.

Hon är projektledare för JKS-projektet 127:s röster räknas som, tillsammans med stadsdelen, 127 Sisters och Ungdomsrådet i Skärholmen, ska anordna flera samtal och paneldiskussioner under Skärholmsdagen.

– Det kommer både vara lokala ungdomar och representanter från olika myndigheter, som polisen, skola och socialen, som ska samtala. Vi vill diskutera frågan om ungas delaktighet i samhället. Varför unga idag inte organiserar sig i föreningar eller hoppar av dem. Och hur det kan kopplas till den kriminalitet och skjutningar vi kan se i området, säger Victoria Escobar.

– Det behövs att unga får prata mer om det här och att de äldre lyssnar lite mer. Det är de unga som står på svaren eftersom att det är dem frågorna berör.

127:s röster räknas jobbar för att få fler Skärholmsbor att engagera sig i samhällsdebatten och gå och rösta på valdagen. Arrangemanget i Demokratitältet är ett sätt, menar Victoria Escobar. Men under året ska de även anordna olika workshops och tre kortfilmer – en om projektet, en som lyfter folk i området.

– Och den tredje, som är en inbjudan till riksdagspolitikerna att komma hit på en duell, mitt på Skärholmstorget, nästa år.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.