VARNAR. SL har tidigare varnat för leken som de själva kallar "oaceptabel". Foto: Mostphotos

Ungas livsfarliga lek på tvärbanan fortsätter

Ungdomar fortsätter åka mellan vagnarna på tvärbanan i Hammarby sjöstad. Nu ska Arriva ut till skolorna i området för att varna eleverna.

  • Publicerad 21:10, 23 nov 2017

Trots varningar fortsätter ungdomar att åka mellan tvärbanans vagnar. Bara i november har sex händelser rapporterats till SL. En skedde i Alvik, de övriga fem i Hammarby sjöstad. Nu ska entreprenören Arriva ut till skolorna i Hammarby sjöstad för att prata med eleverna.

– Hittills i november har vi haft sex stycken fall med koppelåkning. Arriva kommer därför ha en informatör ute i skolorna i Hammarby Sjöstad, till att börja med, för att prata med eleverna om att det är en fara för livet att åka sådär, säger SL:s presskommunikatör Claes Keisu.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det var i oktober som StockholmDirekt uppmärksammade företeelsen första gången. SL övervägde då att placera ut vakter vid stationerna om inte aktiviteterna upphörde och det flaggades även för att det kunde bli aktuellt att ta kontakt med skolorna i området. Nu skrider man alltså till verket.

Även i de senaste fallen uppges åkarna vara ungdomar.

-- Vi vet inte exakt hur gamla de är, men det är ungdomar som gör det. Eftersom det förekommer mest i Hammarby sjöstad är det också naturligt att vi riktar oss till skolorna där, säger Claes Keisu.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.