Flera ungdomar ska ha gett sig på en buss i linjetrafik i Backlura i lördags kväll. Genrebild. Foto: Sacharias Källdén

Ungdomar attackerade buss i Hässelby

Under lördagskvällen fick polisen larm om ett stort antal ungdomar som slog och sparkade på en buss i linjetrafik i Backlura. Flera av ungdomarna ska höras av polisen.

  • Publicerad 10:41, 23 mar 2020

I lördags kväll runt 20.40-tiden fick polisen larm om ett antal ungdomar som av okänd anledning gett sig på en buss. Busschauffören som körde bussen i linjetrafik larmade polisen vid en hållplats i Backlura med anledning av bråket utanför.

Tio till 15 ungdomar ska av okänd anledning ha slagit och sparkat på bussen och även ställt sig framför och hindrat föraren från att köra iväg. Föraren ska dock inte ha skadats fysiskt.

Har kontaktat målsmännen

Ett flertal utryckningsfordon kom till platsen och även en helikopter var med och spanade från luften. Fyra av ungdomarna kontrollerades av polisen. Ungdomarna är mellan 15 och 16 år.

– Eftersom att de är så unga så har vi kontaktat deras målsmän. De är misstänkta för förgripelse mot tjänsteman, säger Per Fahlström, presstalesman på polisen.

Ungdomarna ska förhöras i dagarna, uppgav polisen på måndagen. Busschauffören har inte kommit till skada.

Fristad får 100 vårdplatser – redan nästa vecka

Nyheter Ska avlasta vården Under helgen pågår förberedelserna för att öppna 100 vårdplatser i servicehuset Fristad i Bromsten, som egentligen håller på att avvecklas. Tanken är att det hela ska avlasta den tungt belastade...fredag 27/3 17:19

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt