UTOMHUSBIO. Ungdomarna utanför Kyrkans hus. Foto: Isabella Magnerholt

Ungdomar ordnar utomhusbio i Grödinge

Ungdomarna i Grödinge församling tröttnade på att det inte fanns några lokala aktiviteter för ungdomar, så de drar igång ett eget evenemang – utomhusbio.

  • Publicerad 12:07, 3 mar 2020

I maj bjuder ungdomarna i Grödinge församling in alla som vill till utomhusbio i Grödinge.

– De ville göra något framför allt för ungdomar i området, men för alla andra också. Ungdomarna började fundera på vad de tycker är kul. Valet föll på utomhusbio, berättar Isabella Magnerholt, fritidsledare i församlingen.

Hon berättar att det är ungdomarna själva som har drivit idén om utomhusbion och att det är de som kommer att dra i trådarna för att det ska bli av.

Anledningen är att de känner att det inte finns så mycket att göra för ungdomar i Grödinge.

– De känner att man måste åka lite längre, till Tumba eller någon annanstans, om man som ungdom vill göra något kul. De vill ha något lokalt, berättar Isabella.

För att kunna genomföra projektet har församlingens ungdomar fått 42 000 kronor från Kreativa fonden, ett stöd som Botkyrkabor och föreningar kan ansöka om för att förverkliga en idé.

Summan kommer att räcka gott och väl till den utrustning som behövs, menar Isabella.

Vilka filmer ska ni visa?

– Vi ska ha en omröstning på vår Facebook-sida senare i år. Där får alla rösta på ett urval av filmer som har bestämts av ungdomarna.

Den 30 maj drar det igång. Som det ser ut nu kommer de endast visa en film under ett tillfälle. Men om utomhusbion blir lyckad kan det komma att bli fler visningar i framtiden.

Bion planeras vara på Vårstakyrkans parkering, Ringvägen 26.

– Man får ta med sig något att sitta på, så finns popcorn att köpa, avslutar Isabella.

LOKALPROFIL. Isabella Magnerholt, fritidsledare vid Grödinge församling. Foto: Isabella Magnerholt