Bråkigt. Flera ungdomar samlades utanför Hjälmstaskolan i Vallentuna i går, enligt polis skulle de "göra upp".

Ungdomar tros ha samlats för uppgörelse i Vallentuna

Ett femtiotal ungdomar ska, enligt uppgift till polisen, ha planerat att samlas utanför Hjälmstaskolan i Vallentuna igår, för vad som beskrivs som en uppgörelse. Ingen kom till skada vid händelsen.

  • Publicerad 15:31, 17 jan 2019

Det var igår eftermiddag klockan 16.07 som polisen fick samtal om att ett femtiotal ungdomar skulle ses vid Hjälmstaskolan efter skoltid.

– Vi fick information om att man skulle ha en uppgörelse och om man får uppgifter om att 50 personer ska slåss så åker vi dit, säger Stefan Dahlgren, kommunpolis i Vallentuna.

När polisen kom till platsen så hade ungdomarna splittrats och några var kvar på platsen. Enligt Stefan Dahlgren är det okänt exakt hur många ungdomar som faktiskt hade dykt upp.

Man har heller inte kunnat bekräfta vad syftet med samlingen var. Ingen person kom till skada under händelsen, men enligt polisen är det ovanligt att så många samlas.

– Det sker emellan åt att man samlar ihop ett gäng. Men det hör inte till vanligheterna, säger Stefan Dahlgren.

Skolan bekräftar

Under morgonen har polisen pratat med skolan och en anmälan om olaga hot är upprättad.

– De här sakerna är svåra att förebygga, däremot kan man försöka reda ut vad som ligger till grund för det, så att den eventuella konflikten upphör, säger han.

Skolan bekräftar att ett antal ungdomar hade samlats utanför Hjälmstaskolan och skriver i ett mejl till Täby Nyheter att de varit i kontakt med polisen.

– Jag har haft samtal med polisen, både igår och idag, och enligt dem finns inget hot mot skolan. De kommer nu att påbörja en utredning och återkommer till oss om de anser att behov finns, skriver tillförordnad rektor Mattias Lingeskog i ett mejl.

Mordmisstänkt pojke kan ha lidit av allvarlig psykisk störning

Nyheter Rekommenderas genomgå större utredning Tonåringen som misstänks för mordet på en jämnårig kamrat kan få genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.måndag 19/8 14:31

Ingen kat(t)astrof – här går Kyrkbyns fyrbenta säkert

Nyheter KOLLA FILMEN: Gulliga tassar på övergångsstället Micke Andersson och hans son tyckte att vägen var osäker för områdets katter. Genom ett gediget arbete löste de säkerhetsfrågan genom ett speciellt övergångsställe.måndag 19/8 11:55
Stockholm Direkt