På paus. Dansen är ett populärt inslag på Ungdomens hus i Skärholmen. Tills det kan öppna igen hålls vissa klasser i Skärholmens simhall i stället. Foto: Claudio Britos

Ungdomens hus får nytt hem – tillfälligt

Brister i brandskyddet har gjort att fritidsgården Ungdomens hus i Skärholmen har tvingats stänga. Nu har en tillfällig fritidsgård öppnat på Måsholmstorget i stället.

  • Publicerad 11:26, 28 jan 2019

För två veckor sedan kom nyheten att fritidsgården Ungdomens hus i Skärholmen tvingats stänga, på grund av brister i brandskyddet som behöver åtgärdas innan gården kan öppna igen. Verksamheten fick tillfälligt flyttas till parkleken Ekholmen och Lilla hemmet.

Men sedan förra veckan har Fryshuset, som driver fritidsverksamheten i Skärholmen, öppnat upp sina lokaler på Måsholmstorget 24 i stället.

– Det är den lösning som fungerar bäst för oss, det var lätt att flytta dit möbler och instrument och mer lättillglängligt. Och det är bättre att ha allt på samma plats, säger Kristofer Johansson, kommunikatör på Fryshuset.

Lokalerna är dock mindre, så aktiviteter som dans kommer fortfarande att hållas i Skärholmshallen. Dessutom ordnas det utflykter varje helg, berättar han.

När Ungdomens hus kan öppna igen är fortfarande oklart.

– Stockholms stad, fastighetsägaren och alla jobbar hårt för att hitta en lösning. Det går framåt, vilket är jätteskönt, men än så länge kan vi inte säga när allt är klart, säger Kristofer Johansson.

Öppnar på Måsholmstorget

Sedan förra veckan har Ungdomens hus i Skärholmen tillfälligt flyttat till Måsholmstorget 24.

Vissa aktiviteter sker fortfarande i Skärholmens simhall, programmet uppdateras vecka för vecka på skarholmen.fryshuset.se.