Nämndmöte. Stadsdelsnämndens politiker samlades i Folkets Husby i torsdags. Foto: Emma Löf Hagström

Ungdomens hus storsnackis på nämndmötet

I slutet av förra veckan var det dags för Rinkeby-Kistas stadsdelsnämnd att ha möte. Den stora frågan blev vad som ska hända med aktiviteter för ungdomar nu när Ungdomens hus i Rinkeby har tillfälligt stängt, efter skyddsstoppet.

  • Publicerad 17:09, 17 feb 2020

På torsdagen 13 februari var det dags för årets andra sammanträde för Rinkeby-Kistas stadsdelsnämnd. Både politiker, medborgare och tjänstepersoner var på plats i Folkets Husby.

Under allmänhetens frågestund togs bland annat elbilsladdningsstationer, marknadshyror, bygge av nya lekplatser samt upprustning av parkbänkar upp.

Men den stora snackisen blev Ungdomens hus i Rinkeby, och vad som ska hända med verksamheten nu efter att det är stängt på obestämd tid.

– Det är jättetråkigt att vi behövt stänga Ungdomens hus. Det vi tittar på nu är hur vi ska kunna ha en annan typ av verksamhet tills dess att vi får igång en träffpunkt igen, och det håller vi på att planera, sa stadsdelsdirektör Susanne Leinsköld.

Ansvarig avdelningschef Susanne Tengberg fortsatte:

– Det kommer att bli en mobil verksamhet för ungdomarna som går på Ungdomens hus. Tjejkvällarna som vanligtvis är på måndagarna kommer att vara i Parkleken Rinken, och de kommer även att ha tjejkvällar på lördagar nu.

Alternativa aktiviteter så länge

Vidare berättade hon att den så kallade "drive in-fotbollen" kommer att hänvisas till Spånga fotbollshall eller Ärvingehallen. På tisdagar har man hyrt Husbyhallen för pingis och på onsdagar kommer några av medarbetarna från Ungdomens hus att vara på Rinkeby ungdomsgård och några på Reactor i Husby. På torsdagar kommer man att göra utflykter som teaterbesök, stadsvandringar, studiebesök och liknande.

– Så det finns verksamhet varje dag för ungdomarna. Man kommer att annonsera ut program på sociala medier och liknande, sa Susanne Tengberg.

Övriga ungdomsgårdar är fortfarande öppna som vanligt.

– Alla ungdomar i åldern 16-19 är naturligtvis välkomna till träffpunkten Reactor som är öppen, och övriga ungdomsgårdar för 13-15 år är också öppna som vanligt, avslutade Susanne Tengberg.

Stockholm Direkt