Stök. Under sommaren har ett antal polisutryckningar gjorts runtom Abrahamsberg och på andra platser i Bromma för att stävja narkotikaförsäljningen. Bilden visar inte boendet på Murarvägen. Foto: Linda Gren

Ungdomsboendet i Bromma bemöter grannars oro

Flera grannar oroar sig för ökad kriminalitet i anslutning till ett ungdomsboende i Abrahamsberg. Nu svarar verksamhetschefen att man har en plan för att bemöta oron.

  • Publicerad 16:20, 1 okt 2019

Sedan flera år tillbaka har stödboendet Ungbo Bromma funnits på Murarvägen i Abrahamsberg. På förra veckans stadsdelsnämndsmöte uttryckte en granne oro över att det sker narkotikaförsäljning där, något som polisen inte har fått några indikationer på.

Grannoro för narkotika vid ungdomshem i Bromma

Victor Portillo är verksamhetschef på Ungbo Bromma. Han delar polisens uppfattning om att det inte finns ett samband mellan den narkotikaförsäljning som har bedrivits vid tunnelbanan och deras stödboende.

"Plan för att bemöta oron"

Men han säger att grannar har hört av sig till boendet och är oroliga, och kommer därför att nästa vecka ha ett möte med bostadsrättsföreningens ordförande om situationen.

– Vi har en plan kring att bemöta oron som finns i grannskapet, och hoppas att det arbetet ska ge genomslag för att just förklara, bemöta och återigen skapa det lugn som tidigare fanns, säger Victor Portillo och fortsätter

– Förhoppningen är att ha ett konstruktiv möte med grannar om behovet kvarstår, efter nästa veckas möte med ordförande. 

Har ni någon skyldighet att hålla koll på de som bor där?

– Självklart, vi har ett gediget kvalitetsarbete och gör en lämplighetsbedömning när personen skrivs in. Under sin vistelsetid här följer man en vårdplan och jobbar med att det ska ske en positiv förändring. Är man inte på banan kan man tyvärr inte bo här, säger Victor Portillo.