Bråk. Polis kallades till Stenhamra efter larm om hot. Foto: Daniel Cannervik

Ungdomsbråk i Stenhamra ledde till stor polisinsats

Det blev ett stort polisuppbåd i Stenhamra i fredags. En stor grupp ungdomar hade samlats och stämningen var stökig. – När polisen kom till platsen blev det ännu stökigare, säger Ekerös kommunpolis Lena Törnblom Löfqvist.

  • Publicerad 11:06, 4 dec 2017

Det var runt 21-tiden på fredagen som larm kom in om bråk och hot i Stenhamra. När polisen kom till platsen var det ett 70-tal ungdomar på plats och rejält bråkigt. Flera berusade ungdomar uppträdde våldsamt och fler patruller tillkallades.

– Det var en del ungdomar där med dålig attityd så det blev en större insats. De hade polishundar på platsen och vissa ungdomar respekterade inte hundarna och poliserna och det blev stökigt, säger Lena Törnblom Löfqvist.

Tre personer togs med av polisen och en förundersökning har inletts om olaga hot.

– Någon har hotat någon annan ungdom med ett pistolliknande föremål, säger Lena Törnblom Löfqvist.

Utredningen tyder på att föremålet var en så kallad soft airgun, som ser ut som en pistol men skjuter iväg plastkulor.

Lena Törnblom Löfqvist poängterar att riskerna ökar när ungdomarna beväpnar sig med pistolliknande föremål, så som ett luftgevär. För polisen är det svårt att på avstånd avgöra om det är en riktig pistol.

– Om man hamnar i att ett vapen kommer fram synligt så riskerar den enskilda att själv bli skjuten om man har ett vapen på sig. Ungdomar har ju tyvärr inte det där konsekvenstänket, vilket gör att det kan sluta väldigt illa, säger Lena Törnblom Löfqvist.

Hon poängterar att av den stora mängd ungdomar på plats så var det bara ett fåtal som agerade. På plats i Stenhamra fanns också väktare och fritidsgårdspersonal på fredagskvällen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter