Postgången. Ungdomscafé Valvet ska flytta för att underlätta arbetet mot droghandeln i området. Foto: Mikael Andersson

Ungdomscafé Valvet blir kvar i Postgången – ett tag till

Tanken var att fritidsförvaltningen skulle ha hittat en ny lokal för Ungdomscafé Valvet före sista februari. Nu skjuts flytten på framtiden.

  • Publicerad 16:02, 28 feb 2020

Det här ska vara utrett under våren.

Ungdomscafé Valvet, som ligger i Postgången vid Jakobsbergs station, har kritiserats för sin placering. Polisen menar att den försvårar deras arbete mot droghandeln i stationsområdet. I stället vill de att Valvet flyttar till en mindre öppen plats.

Ungdomscafé Valvet i Jakobsberg kan flytta

– Säljarna är ofta ungdomar och unga vuxna och i direkt anslutning till det här ligger ungdomsgården, vilket innebär att man uppehåller sig där inne. När det blir kallare finns det en risk att gården blir en värmestuga för områdets knarkhandel, har kommunpolisen Magnus Nilsson tidigare berättat för JärfällaDirekt.

Utreds under våren

I december gav därför kultur-, demokrati- och fritidsnämnden förvaltningen i uppdrag att hitta en ny lokal för ungdomscaféet senast den sista februari. Nu skjuts flytten på framtiden.

– Förvaltningen ville fortsätta utredningen och vi följde deras förslag. Den nya lokalen ska ligga centralt och vara tillgänglig för ungdomar och förvaltningen har inte hittat något alternativ än. Det här ska vara utrett under våren, säger kultur-, demokrati- och fritidsnämndens ordförande Torsten Friberg (C).

Ungdomscafé Valvet har funnits sedan 2013 och riktar sig till ungdomar mellan 16 och 19 år.

Handlare: Droghandeln förstör för vår verksamhet