SWAT har haft en lokal på Termovägen i Lilla Ulvsättra och en på Sångvägen i Jakobsberg, men har också hållit i aktiviteter på andra håll, som bubbelfotboll på Bolindervallen. Foto: Mikael Andersson

Ungdomsförening i Järfälla sägs upp från sina lokaler

Ungdomsföreningen SWAT försvinner från Kallhäll och Jakbosberg. Deras samarbete med Järfällahus och lokala Hyresgästföreningen sägs upp – och föreningen behöver nu lämna sina lokaler på Sångvägen och Termovägen.

  • Publicerad 16:06, 8 nov 2017

Ungdomsföreningen SWAT har funnits sedan 2007 för att öka tryggheten i olika bostadsområden i Järfälla genom ungdomsaktiviteter som LAN-verksamhet och filmkvällar. Deras ungdomsambassadörer har också jobbat ideellt med att exempelvis ta bort klotter. SWAT är en del av ett samarbetsprojekt mellan Järfällahus och Hyresgästföreningen (HGF).

SWAT har hållit till i HGF:s lokaler på Termovägen i Kallhäll och på Sångvägen i Jakobsberg. I samband med att ett nytt hyresavtal skulle skrivas om lokalen på Termovägen gick ungdomarna i SWAT ut med att de inte ville ingå i avtalet. Anledningen är att de under en längre tid i år upplevt att samarbetet med Järfällahus inte funkar och att besluten sker över deras huvuden, något de anser återigen hände när avtalet skulle skrivas.

Järfällahus och Hyresgästföreningen Järfälla tolkade det som att hela samarbetet sades upp, och HGF har därför begärt tillbaka nycklarna för båda lokalerna.

– De har valt att lämna oss, vi tycker att det är jättetråkigt men respekterar deras beslut, säger Zara Lahouar, affärsområdeschef för fastigheter vid Järfällahus och ordförande i Boutvecklingsrådet som jobbat med SWAT.

Det pågår inte heller något arbete från Järfällahus sida för ett fortsatt samarbete med SWAT.

SWAT kommer dock att fortsätta bedriva verksamhet, exempelvis genom samarbeten med skolor och fritidsgårdar, uppger en representant för föreningen för Järfälla Tidning. I dagsläget har de ingen ny lokal.

Mikael Jämtsved (MP) är styrelseordförande i Järfällahus. Han uppger att inga rutiner kommer ändras efter de problem som SWAT har upplevt.

– Vi samarbetar med Hyresgästföreningen och är överens om hur saker och ting ska gå till. Jag ser inga behov av förändringar där, säger Mikael Jämtsved.

Är inte SWAT en sådan typ av verksamhet man vill bevara?

– Det som är viktigt för oss är att det finns ungdomsverksamhet. Om den ligger inom ramen för SWAT eller inte tror inte jag att vi i politiken ska lägga oss i. Individerna bakom SWAT har valt att lämna samarbetet och jag antar att vår ungdomsverksamhet kommer att bli i någon ny form, säger Mikael Jämtsved.

Järfälla Tidning har sökt Järfällahus vd Malin Söderman som avböjt att kommentera och hänvisat till Zara Lahouar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Efter mordet i Barkarbystaden – polisen söker uppgifter om bil

Nyheter "Föraren ska ha varit omaskerad" Den femte juni sköts en person till döds i Barkarbystaden. Nu går polisen ut med bilder på den bil som ska ha använts i samband med mordet.måndag 25/6 14:26

Succé för VM-visningarna i Riddarparken

Nyheter 1000 fler än väntat på Sveriges matcher Det har kommit så mycket folk på visningarna av Sveriges matcher att Järfälla kommun behåller VM-visningarna i Riddarparken i Jakobsberg, i stället för att flytta vidare till Kallhäll. "För att alla...måndag 25/6 12:16