Flera personer döms för ett uppmärksammat mord på Lidingö förra året. Foto: Sacharias Källdén

Ungdomsgäng döms för uppmärksammat mord

Sju personer döms till fängelse för inblandning i ett uppmärksammat mord på Lidingö förra året.

  • Publicerad 13:56, 10 jun 2019

Det var den 5 juni förra sommaren som en 57-årig man sköts till döds på Lidingö. Två personer kunde sedan gripas på Lidingöbron. Nu döms sju personer för inblandning i det uppmärksammade mordet, rapporterar bland annat SVT.

Skjutna mannen på Lidingö har avlidit

En nu 23-årig man och en 18-årig man, vid brottet var han 17 år, döms till livstids fängelse respektive sluten ungdomsvård i fyra år för att i samförstånd ha begått mordet, rapporterar SVT.

Två män, 19 och 21 år, döms för medhjälp till mord till fängelse i sju år och fyra månader respektive fyra år och tio månader.

En 20-årig man döms för medhjälp till mordet på Lidingö, Mannen fälls även för ett mord i Göteborg några veckor tidigare och döms till 14 års fängelse.

Två unga kvinnor, 19 år, döms till fängelse i ett och och tre månader respektive ett år och två månader för grovt vapenbrott.

Enligt kammaråklagaren Sara Norling var båda morden, på Lidingö och i Göteborg, beställningsmord som gänget skulle utföra mot betalning, men det har inte gått att fastslå vem som har anlitat dem, rapporterar SVT.