Nyöppnat. Sofia Skyttberg, barnmorska, tar emot på nya drop-in-mottagingen. Foto: Maria Jössund Ishak

Ungdomsmottagningen öppnar i södra Botkyrka

Oroar du dig för könssjukdomar, vill snacka sex och relationer eller få tag i kondomer? Idag slog Botkyrka ungdomsmottagning upp dörrarna för sin nya lokal i Storvreten.

  • Publicerad 16:42, 5 okt 2017

Tidigare har ungdomar enbart kunna komma till ungdomsmottagningen i Hallunda, nu öppnar Botkyrka ungdomsmottagning en dropin-filial i Storvreten.

– Det känns jätteroligt att finnas närmare ungdomar här i södra Botkyrka. Jag hoppas att fler hittar till oss nu när de inte måste åka till Hallunda, säger Maria Jössund Ishak, på Botkyrka ungdomsmottagning, som var på plats klockan nio i morse när mottagningen premiäröppnade.

Hit kan ungdomar mellan 12 och 22 år komma för att testa sig för könssjukdomar, göra graviditetstest och prata preventivmedel med en barnmorska. Den som vill kan också få hjälp att komma till läkare eller kuratorer på ungdomsmottagningen i Hallunda.

Mottagningen ligger i öppna förskolan i Storvreten, men har fått en egen ingång och väntrum. Mottagningen är öppen på torsdagar mellan nio och tolv.

– Vi gör det här på prov. Men om vi får många besökare hoppas jag att vi kan utöka senare, säger Maria Jössund Ishak.

Kostar inget

Ungdomsmottagningen ligger vid öppna förskolan i Storvreten på Stenvägen 6.

Öppettider: 9 till 12 på torsdagar

Besöken är gratis och de på mottagningen har tystnadsplikt

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.