Westfield Mall of Scandinavia Foto: Leif Oldenburg

Ungdomsrånen vid Mall of Scandinavia minskar

Nu minskar ungdomsrånen vid Westfield Mall of Scandinavia enligt polisen.

  • Publicerad 13:40, 20 dec 2019

Tillsammans med företagarna i köpcentret har polisen gjort flera insatser under hösten för att försöka få stopp på ungdomsrånen, som ökade under förra hösten och våren. Bland annat har polisen utökat närvaron på vissa tider och platser efter en kartläggning av rånvågen, och både med uniformerad och civilklädd personal samt ökade utredningsresurser.

Ungdomar rånades vid MoS

Polisen har även haft särskilda ungdomspoliser som har bra lokalkännedom och som har arbetat med att identifiera och följa upp ungdomar som ett sätt att förebygga brott.

Dessutom har köpcentret satt in så kallade ungdomsvärdar, väktare som försöker etablera kontakt med ungdomarna, och fler ordningsvakter på speciellt kritiska tider och platser.

Och nu minskar rånen. Enligt polisen har bara ett ungdomsrån anmälts i Arenastaden sedan juli månad. Däremot är ungdomsrån fortfarande ett stort problem i Solna och andra platser.

– Det känns bra att vi lyckats bryta trenden och att ungdomsrånen i området i princip har upphört helt. Fler kan känna sig trygga. Nu är utmaningen att hålla i detta och tyvärr är rånen ett fortsatt problem på andra platser i Solna och i regionen, säger Anders Djurestad, tf lokalpolisområdeschef, till polisens hemsida

Stockholm Direkt