TRÅNGT. Det var trångt på perrongen vid Gullmarsplan till följd av förseningarna. Foto: Clarence Frenker

Ungdomsstök gav förseningar på gröna linjen

Gröna linjen har under onsdagskvällen varit drabbad av både förseningar och inställda avgångar. Enligt SL beror det på att ett ungdomsgäng drog i nödbromsen vid Skanstull tidigare i eftermiddags.

  • Publicerad 18:31, 22 nov 2017

Klockan 15.40 tidigare i dag drog ett gäng ungdomar i nödbromsen på ett tunnelbanetåg vid Skanstull. Det resulterade i ett trafikavbrott som varade i 20 minuter.

– Ett ungdomsgäng utlöste nödbromsen och nödöppnade våra dörrar på stationen. Det var ett busstreck, men det tog 20 minuter innan föraren hunnit återställa allt och trafiken var igång igen, säger Bengt Stenberg vid SL:s pressjour.

Trafiken har sedan dess dragits med kraftiga förseningar i båda riktningarna. Vid 18-tiden var fördröjningarna tio minuter och avgångar var fortfarande inställda, vilket resulterat i både trängsel och köer i vagnarna och på perrongerna.

– När sådant här sker mitt under rusningen får det effekt på hela systemet, säger Bengt Stenberg.

Enligt SL finns det i nuläget ingen prognos:

– Nej, inte helt och hållet. MTR jobbar med detta. Ska man åka längre ut får man nog räkna med lite förseningar.

LADDA NER VÅR APPIphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.