LJUSSKYGG? Magnus Carlsson gör en spelning i totalt mörker. Foto: Johan Bergmark

Unik spelning för miljön – i totalt mörker

Weeping Willows lirar i Stockholm, på ett sätt de aldrig tidigare gjort.

  • Publicerad 19:40, 8 nov 2017

Man brukar säga att man ska ”gå och kolla” på en spelning. Men när Weeping Willows nästa vecka gör en spelning på Södermalm är det faktiskt omöjligt att titta på dem.

– Ja, vi kommer nog inte synas över huvud taget. Målet är att vi ska spela i totalt mörker, säger sångaren Magnus Carlson.

Anledningen till det mörka giget kommer sig av att Magnus i år mottog en Grammis för "Årets hållbara artist", detta då han visar ett starkt engagemang för klimat- och miljöfrågor.

I samband med att han mottog priset föddes idén om att genomföra en spelning som inte innebär något som helst klimatpåverkan.

– Vi gör konserten för att sprida tänket om att vi måste hushålla bättre med jordens resurser, säger Magnus Carlsson.

Framträdandet sker i en helt nedsläckt Katarina kyrka, ingen elektricitet används och hela spelningen blir akustisk (och becksvart).

– För en gångs skull vill vi göra en energilös spelning (skratt).

Blir det några problem att spela i totalt mörker?

– Nej, vi kan ju våra egna låtar så det ska inte vara något problem. Det här ska bli riktigt spännande och slår det väl ut kanske vi ger oss ut på en turné i totalt mörker.

Energilösa spelningen

Namn: Songs Without a Trace

Vilka: Weeping Willows (med Magnus Carlson)

Var: Katarina Kyrka

När: 16 november klockan 20-21

Mer: Biljetter gratis men fullbokat. Mer info här.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.