Huset ligger på en egen udde om 6000 kvadratmeter med utsikt över Lilla Värtan. Foto: Skeppsholmen

Unika havsvillan till salu – för 40 miljoner

Den har ägts av både kungligheter och finansmannen Ivar Kreuger. Nu är det minst sagt unika Villa Ugglebo på Norra Djurgården till salu. Priset? 40 miljoner kronor.

  • Publicerad 10:59, 4 okt 2017

Villa Ugglebo på Norra Djurgården byggdes 1897 som en sommarbostad och har sedan dess varit i både kungligheters och finansmannen Ivar Kreugers ägo.

Nu är fastigheten till salu. Utgångspriset är 40 miljoner kronor och gör den till Stockholms dyraste utannonserade villa.

Unik hyresrätt ledig i Stockholm

Egen udde och sandstrand

Men då erbjuds ett minst sagt unikt läge, bar fem minuter från City. Förutom en villa på 300 kvadratmeter ingår även en egen sandstrand, brygga, och en äppelträdgård på en egen udde om 6000 kvadratmeter med utsikt över Lilla Värtan.

–  Det är ett sagolikt ställe. Det har både historia, lång strandlinje och ett privat men väldigt centralt läge. Det är ett uttjatat ord, men i det här fallet kan man använda ordet unikt, säger Anders Elbe, ansvarig mäklare på Skeppsholmen Fastighetsmäkleri.

"Räknar med att det säljs under hösten"

Enligt honom har intresset varit stort för fastigheten bland både svenska och utländska spekulanter.

– Det är helt vanliga människor som är intresserade av det här, fast med lite större plånböcker då. Vi räknar med att det säljs under hösten, säger han.

Andra dyra villor i Stockholm till salu just nu

Listuddens gård i Skarpnäck

Bo på 400 kvadratmeter i Flatens Naturreservat i ett hus byggt 1754.

Pris: 29 miljoner

Tiorumsvilla med sjöutsikt i Bromma

Bo med utsikt över mälaren i ett modernt hus med tio rum på 300 kvadratmeter i Höglandet i Bromma. Här är det inte så mycket historia, snarare modern lyx.

Pris: 27 miljoner

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.