Unikt. Ett träd vid Vasa real är av den unika arten Ginkgo biloba. Foto: Annica E-M Olsson

Unikt träd vid Vasa real kommer inte fällas

Som bekant pågår en infekterad trädstrid som kan stoppa utbyggnaden av Vasa real. Nu har flera läsare hört av sig, oroliga att ett unikt Ginkgo-träd ska försvinna. Men Vi i Vasastan kan ge ett lugnande besked.

  • Publicerad 14:48, 29 okt 2018

Som Vi i Vasastan har skrivit flera gånger tidigare kan fyra träd, tre lindar och troligen en apel, stoppa utbyggnaden av Vasa real. Länsstyrelsen gav staden dispens att fälla träden men beslutet är nu överklagat till mark- och miljödomstolen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Träden står på skolans gård utmed Hälsingegatan och där finns även en Ginkgo Biloba. Flera läsare har hört av sig till oss och varit oroade att detta sällsynta träd, som ska vara nära släkt med fossil från permaperioden, 270 miljoner år gamla, ska försvinna.

Skolutbyggnad i Vasastan överklagas – igen

Vi i Vasastan kan nu ge ett lugnande besked: Gingko-trädet är inte ett av träden som staden planerar att avverka i samband med utbyggnaden av skolan.

Utbyggnaden av Vasa Real kan stoppas helt

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu kan du slänga farligt avfall på stan

Nyheter Robotstationer tar emot stockholmarnas skräp Du slänger. En robot sorterar. Nu öppnar staden en ny återvinningsstation för farligt avfall och elavfall.måndag 12/11 19:00

Klart: Så fördelas stadsdelarna mellan de grönblåa

Nyheter Vi listar alla 14 stadsdelar Nu har partierna i den grönblå majoriteten fördelat stadsdelsmakten. Se vilket parti som ska styra din stadsdel.måndag 12/11 16:29