Uppgift: En gripen efter bankrån i Hässelby gård

Polisinsatsen pågår efter ett bankrån i Hässelby gård strax efter lunch idag. Polisen har anträffat väskor i närheten som nu ska undersökas av tekniker. Enligt uppgifter till Aftonbladet är en gripen.

  • Publicerad 13:56, 14 feb 2019

Drygt en timme efter att ett antal gärningspersoner kört en personbil rakt in genom fönstret på en banklokal i Hässelby gård, pågår polisinsatsen för fullt.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en person ha gripits misstänkt för inblandning i rånet.

Det vill dock inte polisen bekräfta i nuläget.

– Under pågående insats kommenterar vi inte, det kan försvåra det operativa arbetet, säger Towe Hägg på Stockholmspolisens ledningscentral.

Men hon berättar att polisen gjort ett intressant fynd i närheten av platsen.

– Vi har anträffat väskor som vi sätter i samband med rånet. De ska undersökas av tekniker innan de flyttas. Jag har inga uppgifter om vad som finns i, säger Towe Hägg.

Bilen som användes för att ramma banklokalen står fortfarande kvar. Även den ska undersökas av tekniker innan den flyttas därifrån.

"Som en explosion"

Vägg i vägg med banken ligger ett kafé. Så här berättar kaféägaren om händelsen:

– Jag stod och jobbade som vanligt när det hördes en hög smäll, som en explosion. Sen sprang fyra-fem personer in i banken. De var där inne en stund, sen kom de ut och hoppade in i en bil som stod en bit bort och körde härifrån, säger han och fortsätter:

– Alla våra kunder här inne ringde polisen. Det är jättetråkigt att detta händer.

En hel del människor har samlats på torget utanför banken. Stadsdelens medborgarvärdar är på plats, pratar med folk och svarar på frågor.

– Många känner sig oroliga av det som hänt och vi har fått hjälpa flera äldre som varit på väg till vårdcentralen som också ligger här, säger en av medborgarvärdarna.

Strax efter rånet stoppades tunnelbanetrafiken i Hässelby gård, men den är åter igång och tågen stannar vid stationen som vanligt.

Minst en av rånarna ska ha haft ett pistolliknande föremål vid händelsen.

Rånare körde en personbil rakt in i en banklokal i Hässelby gård strax efter lunch på torsdagen. Foto: Evelina Hertz

Foto: Mikael Andersson

Foto: Mikael Andersson

Stockholm Direkt