Jobb. Föreningen jobbar med att bredda en av banorna. Foto: Anders Malmros

Uppgraderad bana ska ge motocrossen ett lyft

Med en uppgraderad bana hoppas Mälarö Motocrossklubb locka fler barn och ungdomar. – Vi håller på med ett jättejobb, säger Anders Malmros, klubbens ordförande.

  • Publicerad 14:13, 30 nov 2017

Banan är avstängd tillsvidare – så står det på skylten vid Mälarö Motocrossklubb i Skå.

Men så fort tjälen har lagt sig i backen ska banan öppna igen, och då med en uppfräschad barn- och ungdomsbana.

– Vi håller på med ett jättejobb där inne. Det är gjort av ideella krafter, i allra högsta grad. Vi är några stycken i klubben och barnens föräldrar som har jobbat hårt, säger Anders Malmros.

Klubben stänger varje höst för att jobba på banorna och inte köra sönder marken innan den frusit.

Detta år passade man på att också uppgradera barn- och ungdomsbanan under den stängningen.

– Det har med tiden bara blivit ett tunt spår och nu håller vi på med maskiner och hjullastare för att öppna upp den så att den blir lika bred och fin som de andra banorna, säger Anders Malmros.

Vill locka fler

Mälarö Motocrossklubb har mellan 80 och 100 medlemmar men på banan är runt 40 aktiva. Med den nya banan hoppas klubben få en nytändning och locka fler unga.

– Den stora förhoppningen är att vi kan fånga upp nya barn och ungdomar utanför kommunen också som kommer till oss och gästkör, för att man vill träna på en annan bana, säger Anders Malmros.

Att locka unga till sporten kan också vara en utmaning eftersom det innebär en investering innan man börjar, menar han.

För att kunna vara helt säker måste utrustningen passa barnet precis och därför kan klubben inte tillhandahålla prova-på utrustning.

– Så det här är någonting man ger sig in i helhjärtat som förälder, när man tror att barnet vill köra, säger Anders Malmros.

I stället för en prova-på dag tänkte klubben ha en barn-och ungdomsdag under våren, då man kan titta på när andra kör och få en bild av vad sporten innebär.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter