TIPS. Kommunens upphandling kommer inte att utredas av Konkurrensverket. Foto: Ulrica Andersson

Upphandling utreds inte mer

Konkurrensverket fick tips om att titta närmare på kommunens upphandling, efter den ovanliga lösningen för äldreomsorg på Ekbacken. Men myndigheten kommer inte att göra mer.

  • Publicerad 11:19, 4 jun 2018

När avtalet med Frösunda bröts för äldreomsorg på Ekbackens hus H, tecknade Sundbybergs stad istället avtal med två andra vårdbolag i en unik samarbetsmodell.

Konkurrensverket, som är tillsynsmyndighet för offentlig upphandling, fick tips om detta och har ställt frågor till kommunen.

Frågorna handlar bland annat om varför kommunen inte annonserade ut upphandlingen. Kommunen svarar att de hamnat i en situation som var så brådskande att lösa, att de har rätt att direktupphandla.

Nu bedömer Konkurrensverket att "utredningsinsatsen långt överstiger våra möjligheter att få ett önskat resultat från ett eventuellt mål om upphandlingsskadeavgift".

Med hänsyn till prioriteringsregler och att det redan finns ett mål i tingsrätten, mellan Frösunda och kommunen, har myndigheten därför beslutat att skriva av ärendet.

Som Vi i Sundbyberg tidigare har berättat, har kommunen stämt Frösunda på 27 miljoner kronor. Muntlig förberedelse ska hållas vid tingsrätten 12 september.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Därför "snöar" det över hela Stockholm

Nyheter ✓Mängder av vitt ludd – här är förklaringen ✓Då maxas det enligt experten Våren har kommit till Stockholm men på marken ligger det ett vitt täcke. Här är svaret på vad det egentligen är som luddar.måndag 20/5 14:10

"Checca" missar aldrig ett elitlopp

Nyheter Stamgäst. Han har följt dramatiken på Solvalla 67 år i rad Tre dagar i buren blev straffet för rymningen från lumpen 1956. Den bondpermisen möjliggör för ”Checca” att se sitt 68:e raka elitlopp och utan den hade han sannolikt inte talat om Nils Ferlin som...måndag 20/5 9:02

Gordana fick oväntat hjälp av vänlig själ

Nyheter Att det finns godhjärtade människor fick sundbybergaren Gordana Dutina Matesson nyligen bevis på när hon tappade sitt SL-kort.onsdag 15/5 17:46
Stockholm Direkt