TIPS. Kommunens upphandling kommer inte att utredas av Konkurrensverket. Foto: Ulrica Andersson

Upphandling utreds inte mer

Konkurrensverket fick tips om att titta närmare på kommunens upphandling, efter den ovanliga lösningen för äldreomsorg på Ekbacken. Men myndigheten kommer inte att göra mer.

  • Publicerad 11:19, 4 jun 2018

När avtalet med Frösunda bröts för äldreomsorg på Ekbackens hus H, tecknade Sundbybergs stad istället avtal med två andra vårdbolag i en unik samarbetsmodell.

Konkurrensverket, som är tillsynsmyndighet för offentlig upphandling, fick tips om detta och har ställt frågor till kommunen.

Frågorna handlar bland annat om varför kommunen inte annonserade ut upphandlingen. Kommunen svarar att de hamnat i en situation som var så brådskande att lösa, att de har rätt att direktupphandla.

Nu bedömer Konkurrensverket att "utredningsinsatsen långt överstiger våra möjligheter att få ett önskat resultat från ett eventuellt mål om upphandlingsskadeavgift".

Med hänsyn till prioriteringsregler och att det redan finns ett mål i tingsrätten, mellan Frösunda och kommunen, har myndigheten därför beslutat att skriva av ärendet.

Som Vi i Sundbyberg tidigare har berättat, har kommunen stämt Frösunda på 27 miljoner kronor. Muntlig förberedelse ska hållas vid tingsrätten 12 september.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Fortsatt jakt på stadsdirektör i Sundbyberg

Nyheter Jan Eriksson tar vid som tillförordnad Sundbybergs stad fortsätter sökandet efter permanent stadsdirektör och från 1 februari tar Jan Eriksson vid som tillförordnad.torsdag 17/1 17:09

Nu ska tvärbanans oväsen tystas

Nyheter SL planerar flera åtgärder längs hela sträckan Efter en folkstorm mot tvärbanans tjutande, bullrande och dånande oljud gör nu SL flera insatser för att tysta vagnarnas framfart längs hela sträckan. Tvärbanan ska väsnas mindre “väldigt, väldigt...torsdag 17/1 7:00

Grand Garbos prylar säljs på auktion

Nyheter Allt från bardisk till discokulor ska bort En discokula för några hundralappar, eller kanske en gasspis. Alla som sörjer att Grand Garbo bommats har nu möjlighet att bli ägare av något nostalgiskt från nattklubben.onsdag 16/1 7:30