TIPS. Kommunens upphandling kommer inte att utredas av Konkurrensverket. Foto: Ulrica Andersson

Upphandling utreds inte mer

Konkurrensverket fick tips om att titta närmare på kommunens upphandling, efter den ovanliga lösningen för äldreomsorg på Ekbacken. Men myndigheten kommer inte att göra mer.

  • Publicerad 11:19, 4 jun 2018

När avtalet med Frösunda bröts för äldreomsorg på Ekbackens hus H, tecknade Sundbybergs stad istället avtal med två andra vårdbolag i en unik samarbetsmodell.

Konkurrensverket, som är tillsynsmyndighet för offentlig upphandling, fick tips om detta och har ställt frågor till kommunen.

Frågorna handlar bland annat om varför kommunen inte annonserade ut upphandlingen. Kommunen svarar att de hamnat i en situation som var så brådskande att lösa, att de har rätt att direktupphandla.

Nu bedömer Konkurrensverket att "utredningsinsatsen långt överstiger våra möjligheter att få ett önskat resultat från ett eventuellt mål om upphandlingsskadeavgift".

Med hänsyn till prioriteringsregler och att det redan finns ett mål i tingsrätten, mellan Frösunda och kommunen, har myndigheten därför beslutat att skriva av ärendet.

Som Vi i Sundbyberg tidigare har berättat, har kommunen stämt Frösunda på 27 miljoner kronor. Muntlig förberedelse ska hållas vid tingsrätten 12 september.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

"Misslyckad flytt" bakom nekat bistånd

Nyheter För hög hyra gav avslag i Sundbyberg Socialtjänsten vill skicka tillbaka en bostadssökande man till Stockholms stad, eftersom andrahandshyran för den lägenhet han hittat i Sundbyberg är för hög. Nu får kommunen bakläxa.fredag 17/8 10:31

V: Gratis SL-kort till ungdomar

Nyheter "Målet är att vi ska ha en helt avgiftsfri kollektivtrafik" Vänsterpartiet i Stockholms läns landsting vill att barn och unga, under 18 år, ska få åka gratis i kollektivtrafiken – året om.fredag 17/8 10:26

Solna strand inte aktuell i pendelbåtssatsning

Nyheter Centerpartiet vill bygga ut pendelbåtslinjerna i Stockholm – dock inte till Solna eller Sundbyberg. Istället föreslås båtlinjen få slutstation i norra Ulvsunda, på Stockholmssidan av Bällstaviken.torsdag 16/8 14:55