TIPS. Kommunens upphandling kommer inte att utredas av Konkurrensverket. Foto: Ulrica Andersson

Upphandling utreds inte mer

Konkurrensverket fick tips om att titta närmare på kommunens upphandling, efter den ovanliga lösningen för äldreomsorg på Ekbacken. Men myndigheten kommer inte att göra mer.

  • Publicerad 11:19, 4 jun 2018

När avtalet med Frösunda bröts för äldreomsorg på Ekbackens hus H, tecknade Sundbybergs stad istället avtal med två andra vårdbolag i en unik samarbetsmodell.

Konkurrensverket, som är tillsynsmyndighet för offentlig upphandling, fick tips om detta och har ställt frågor till kommunen.

Frågorna handlar bland annat om varför kommunen inte annonserade ut upphandlingen. Kommunen svarar att de hamnat i en situation som var så brådskande att lösa, att de har rätt att direktupphandla.

Nu bedömer Konkurrensverket att "utredningsinsatsen långt överstiger våra möjligheter att få ett önskat resultat från ett eventuellt mål om upphandlingsskadeavgift".

Med hänsyn till prioriteringsregler och att det redan finns ett mål i tingsrätten, mellan Frösunda och kommunen, har myndigheten därför beslutat att skriva av ärendet.

Som Vi i Sundbyberg tidigare har berättat, har kommunen stämt Frösunda på 27 miljoner kronor. Muntlig förberedelse ska hållas vid tingsrätten 12 september.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Trygghetsbil ska förhindra brott

Nyheter På onsdagen invigdes Sundbybergs stads nya trygghetsbil. Bilen bemannas av volontärer som ska förhindra brott och skapa gemenskap.onsdag 20/6 16:38

Idrottshall blir 100 miljoner dyrare

Nyheter Sundbybergs stad går vidare med planerna på att bygga en ny multisporthall vid Sundbybergs IP. Nu har prislappen dock stigit till 559 miljoner, drygt 100 miljoner kronor dyrare än när förslaget...tisdag 19/6 14:17