TIPS. Kommunens upphandling kommer inte att utredas av Konkurrensverket. Foto: Ulrica Andersson

Upphandling utreds inte mer

Konkurrensverket fick tips om att titta närmare på kommunens upphandling, efter den ovanliga lösningen för äldreomsorg på Ekbacken. Men myndigheten kommer inte att göra mer.

  • Publicerad 11:19, 4 jun 2018

När avtalet med Frösunda bröts för äldreomsorg på Ekbackens hus H, tecknade Sundbybergs stad istället avtal med två andra vårdbolag i en unik samarbetsmodell.

Konkurrensverket, som är tillsynsmyndighet för offentlig upphandling, fick tips om detta och har ställt frågor till kommunen.

Frågorna handlar bland annat om varför kommunen inte annonserade ut upphandlingen. Kommunen svarar att de hamnat i en situation som var så brådskande att lösa, att de har rätt att direktupphandla.

Nu bedömer Konkurrensverket att "utredningsinsatsen långt överstiger våra möjligheter att få ett önskat resultat från ett eventuellt mål om upphandlingsskadeavgift".

Med hänsyn till prioriteringsregler och att det redan finns ett mål i tingsrätten, mellan Frösunda och kommunen, har myndigheten därför beslutat att skriva av ärendet.

Som Vi i Sundbyberg tidigare har berättat, har kommunen stämt Frösunda på 27 miljoner kronor. Muntlig förberedelse ska hållas vid tingsrätten 12 september.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

50 000:e invånaren grattad med tårta

Nyheter Sundbyberg har nått ännu en befolkningsmilstolpe 1 juli föddes Oscar Nybrand och gjorde entré i världen med besked: På fredagen kom Sundbybergs stad med blommor och tårta till 50 000:e kommuninvånaren.fredag 19/10 15:33

Skolor riskerar att dröja längre

Nyheter Förvaltningen flaggar för förseningar Planerna för skolutbyggnader befaras bli försenade. Duvboskolan skulle ha varit utbyggd till 2021 och Örskolan till 2022, men förvaltningen kan inte sätta igång med detaljplanearbetet förrän en...fredag 19/10 12:04