Ann Hermansson Alm, VD på Upplands-Brohus. Foto: Alexander von Sydow

Upplands-Brohus får rätt i tvisten mot Serneke

Överbesiktningsnämnden ger Upplands-Brohus rätt i att inte godkänna bygget på Bagarvägen och Målarvägen. Är detta slutet på en tvist som låtit nya hus stå tomma i ett år?

  • Publicerad 18:08, 30 okt 2018

Upplands-Brohus har legat i tvist med entreprenören Serneke Bygg sedan husen på Bagarvägen och Målarvägen besiktades. Därför står de nya husen fortfarande tomma, ett år efter att inflyttning skulle ha börjat ske.

Under besiktningen upptäckte Upplands-Brohus att de inte fått det som de beställt. Det handlar inte om anmärkningar som hyresgästerna skulle se eller märka av, men som skulle kunna ge konsekvenser. Husen skulle kunna bli dyrare att förvalta och därmed skulle hyrorna bli dyrare för hyresgästerna.

Nu när nämnden har gjort sitt jobb och lämnat ett utlåtande, på uppdrag av Serneke Bygg, hoppas Upplands-Brohus på att hyresgästerna snart ska kunna flytta in.

– Vi är väldigt nöjda med utfallet och skulle vilja att vi sätter oss ner och förhandlar, säger Ann Hermansson Malm, VD på Upplands-Brohus.

Vill flytta in omgående

Men nämnden är ingen domstol.

– Serneke kan välja att förhålla sig till det, eller så kan de välja att gå till tingsrätten, säger Ann Hermansson Malm.

Göran Viklund, arbetschef på Serneke, skriver i ett mejl att Upplands-Brohus oavsett utgång i nämnden har haft för avsikt att omgående flytta in i husen, och att parternas förhandlingar i övrigt fortsätter.

Parterna skulle ha haft en möte under tisdagen, men Serneke ställde in. Än så länge vet man inte när mötet blir av.

– Vi är väldigt måna om att få över husen i vår ägo så att de som har tingat lägenheter kan få flytta in, säger Ann Hermansson Malm.

En del av det som ska åtgärdas vill Upplands-Brohus se till att det blir gjort först, men tror Ann Hermansson Malm tror att det kan gå fort.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

”Passa på att prova sådant som du inte provat förut”

En vecka kvar i skolbänken. Sedan är det dags för sportiga aktiviteter – varje dag för den som vill.lördag 16/2 10:00

Senaste numret

Bålstabladet