Ingrid Olterman.

Upplev modern dans i forntida miljö

Modern dans med inspiration från forntiden tar plats vid Rösaring den 25 augusti, Arkeologins dag. Ingrid Olterman tar publiken på en unik vandringsföreställning.

  • Publicerad 17:00, 13 aug 2019

– Vi har valt den här platsen för att den är fantastiskt spännande. Full av historia men samtidigt levande än i dag, säger Ingrid Olterman.

Hon och dansarna fick en guidning av historikern Lars Holmblad och lät sig inspireras av berättelsen när de skapade ett nutida verk.

– Det är inget återberättande utan vi har inspirerats rent formmässigt.

Var beredd på att gå

Publiken får först vandra från parkeringen genom skogen till det så kallade Dödshuset. Där börjar föreställningen. Den fortsätter sedan längs den långa processionsvägen.

– Vi kallar hela föreställningen för en vandring där publiken får vara beredd att gå.

Framme vid den öppna ytan och labyrinten stannar föreställningen till. Dansen kommer att äga rum lite innanför tallarna och inte på den öppna ytan, med hänsyn till den fridlysta trumgräshoppan.

Fyra dansare och två musiker står för underhållningen denna dag.

– Det är jättespännande och väldigt utmanande att göra det här. Utomhus måste man tänka på vart ljudet tar vägen, var solen står och vad vi gör med publiken.

Föreställningen är gratis och startar klockan 13.00 och 15.00. Den är ungefär en halvtimme lång, plus promenaden från parkeringen och tillbaka. En tur med bussen från Kungsängen eller Bro kostar 20 kronor.

Håll i mobiltelefonerna!

En våg av mobiltelefonstölder tycks gå genom området. Under måndagen skedde tre liknande fall. – Vi undersöker möjligheten att stölderna kan ha ett samband, säger Åsa Bergfors på polisen.tisdag 2/6 10:23

De öppnar – mitt i krisen

"Bålstaborna verkar må rätt bra" Två veckor innan coronakrisen skrev de på hyresavtalet. Nu öppnar bröderna C-H och CG Forsbeck sitt nya burgarställe i Håbo.måndag 1/6 15:41

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt