Hat och hot har riktats mot Pride i Bagis. Foto: Jonas Carlsson

Upprepat hat och hot mot Pride i Bagis

Fönster som prytts med Prideflaggan har krossats i Bagarmossen, en regnbågsfärgad lekstuga har utsatts för vandalisering och hat- och hotfulla budskap mot Pride har sprejats på byggnader i området.

  • Publicerad 16:44, 20 nov 2017

Det var strax före Halloween som ett par i Bagarmossen fick sin fönsterruta krossad. Strax därefter blev lägenheten även föremål för äggkastning. Till en början trodde paret, som inte vill medverka med namn i tidningen, att det var ett Halloween-skämt som spårat ur.

Men när de upptäckte klotter som "testa oss Pride" och "fuck Pride" på husfasader i Bagarmossen och nåddes av nyheten att en regnbågsfärgad lekstuga på en förskola hade vandaliserats, insåg de att det förmodligen blivit måltavla för stenkastningen på grund av den Pride-flagga som hänger i deras fönster.

– Det får inte vara så här i Bagarmossen. Förr var man rädd för nazister här, och nu är man rädd för homofober. Däremot vill man inte piska upp stämningen så att det blir värre, säger de.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Paret anmälde både stenkastningen och klottret men anmälan lades ner innan en förundersökning inletts.

Enligt kommunpolisen i Globen har anmälningen förmodligen lagts ned på grund av att de inte har någonting att gå på. Men får de in tips så kan de återuppta utredningen såklart.

Efter hån: Bagis får ett eget Pride

Stephanie Rehnberg, en av initiativtagarna till Pride Bagis!, säger att händelserna har fått hen att bli extra vaksam.

– Men förmodligen är det yngre personer som gjort det och då tolkar jag det som att anledningen är att visa sig tuff. Men om man får en sten genom fönstret är det klart att man blir rädd, säger hen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Men hoten har inte fått Pride Bagis! att backa.

– På ett sätt blir evenemanget ännu viktigare nu, men det är klart att jag tänker mer på säkerheten och vill att deltagarna ska känna sig trygga.

Stephanie Rehnberg säger att den som är peppad på att vara med och anordna Pride i Bagis kan gå med i Facebook-gruppen Pride Bagis!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De kämpar för en musikskola i Fagersjö

Nyheter Eldsjälar utan lokal – undervisade traktens barn hemma hos sig själva "Vi behöver inte Fagersjö utan vi gör det för barnen." Det säger paret Börjesson som startat en musikskola i den isolerade förorten. Men nu tycker de att stelbenta byråkrater sätter i käppar i...torsdag 20/9 16:00

Lekpark i Solberga rustas upp för miljoner

Nyheter Boende har fått tycka till – nu är arbetet igång Lekparken Apelsinen i Solberga rustas upp efter invånarnas förslag – beräknas kosta flera miljoner.torsdag 20/9 15:31