Ingvor Eriksson sörjer att närbutiken som funnits i Hjorthagen i över 50 år nu stänger eller "omlokaliseras" som Coop själva väljer att kalla det. Foto: Johann Bernövall

Upprört när matbutiken stänger: "Fick inget veta"

På måndagsmorgonen möttes Hjorthagsborna av budskapet att närbutiken i Hjorthagen ska stänga den 31 mars. Ett besked som rör upp känslor.

  • Publicerad 17:43, 27 mar 2017

Både i samtal till Östermalmsnytt och i grupper på Facebook är många upprörda över att närbutiken på Artemisgatan ska stänga redan till månadsskiftet – det vill säga redan på fredag. Utanför butiken står gatupratare som informerar om att butiken ska upphöra med hänvisning till den nyöppnade stora Coop-butiken på Bobergssgatan i Norra Djurgårdsstaden.

Ingvor Eriksson, 84, har bott på gatan sedan den första Konsum-butiken öppnade där 1953.

– Jag såg detta i morse och blev bestört. Tänk på alla gamla människor som bor häromkring, det blir en väldig skillnad nu, de får ta bussen till den nya affären, säger Ingvor Eriksson.

Den nya butiken på Bobergsgatan ligger 1,2 kilometer ifrån den som nu ska stänga.

– Nu får man väl gå till kvarterskrogen istället, och jag dricker inte ens öl!, skämtar Ingvor Eriksson som är väldigt besviken över att Coop väljer att informera om detta med bara en veckas varsel.

– De är nog rädda att det skulle bli protestlistor. Vi är många som bor här som är kända för att hålla ihop. Jag och min man kämpade i många år för att behålla vårdcentralen, till exempel. Nu är jag rädd att det kommer bli fler lokaler som står tomma här, säger hon.

"Stänger inte"

Butikschefen på Coop Hjorthagen vill inte uttala sig om stängningen utan hänvisar till företagets centrala ledning.

– Vi har länge letat efter att kunna erbjuda en större butik. Den lilla butiken är ganska sliten så vi valde att omlokalisera, säger Kajsa Liljegren som är pressinformatör på Coop.

Men har du förståelse för de som upprörs över att deras butik stänger?

– Vi stänger inte utan omlokaliserar. Visst är det tråkigt för några som bor precis bredvid, men vi hoppas så klart att de kommer till den nya fräscha butiken, säger Kajsa Liljegren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58