Tunnelbanan från Alvik till Hässelby gård ska få sig ett lyft. Nån gång. Foto: arkivfoto: Karoline Montero Araya

Upprustning av Hässelbygrenen ska utredas mer

Den planerade upprustningen av tunnelbanans Hässelbygren, alltså sträckan från Tranebergsbron till Hässelby gård, närmar sig med myrsteg. Nästa vecka beslutas om projektet får mer pengar för att utredas.

  • Publicerad 14:52, 15 nov 2019

Upprustningen av Hässelbygrenen har tidigare försenats på grund av besparingskrav, men nu ser det ut som att projektet rör sig närmare ett genomförande.

Den blågröna majoriteten i Region Stockholm har i sitt budgetförslag för 2020 nämligen avsatt 2,5 miljoner kronor för en fortsatt utredning av projektet, som fram till 2019 kostat 23 miljoner kronor.

Men när själva upprustningen skulle kunna dra igång är i dagsläget för tidigt att svara på.

– Utredningen ska föreslå hur och när upprustningen ska göras och vad den beräknas kosta. Därefter måste trafiknämnden fatta genomförandebeslut och avsätta pengar till investeringen, skriver Claes Keisu, pressansvarig på trafikförvaltningen, i ett mejl.

Beslut om budgeten ska tas av regionfullmäktige 19–20 november.

Ett steg närmare upprustning av gröna linjen

Minderårig rånad i Vallentuna centrum

Nyheter Även rånarna kan vara minderåriga Ett barn blev av med sin jacka under helgen i Vallentuna centrum efter ett rån. Även rånarna kan vara minderåriga, enligt polisen.måndag 20/1 9:13

Gruppen som plåtar Vallentunas alla hörn

Nyheter Hobbyfotograferna som växer i varandras sällskap Fåglar, streetfoto, stjärnhimlar och bussar i diket. Allt går att fotografera och alla som är intresserade får vara med i Össebys fotogrupp.måndag 20/1 8:14

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt